Aerobikos aistruoliai LSU šėlo Rytų šalių ir Lotynų Amerikos ritmais | Kas vyksta Kaune

Aerobikos aistruoliai LSU šėlo Rytų šalių ir Lotynų Amerikos ritmais

lsu.lt nuotr.

Gegužės 21-ąją, UNESCO sprendimu paskelbtą Pasaulinę kultūrų puoselėjimo dieną, Lietuvos sporto universitete įvyko seminaras, kurio metu pristatytos naujos fitneso kryptys: Zumba®, Oriental, Masala Bhangra®. Jo metu praktiniai užsiėmimai buvo skirti visiems, nepriklausomai nuo turimos sporto ar šokių patirties, amžiaus ir lyties. Į renginį „Rytų šalių ir Lotynų Amerikos ritmai ir spalvos“ atvyko apie 30 entuziastų. Dar apie 100 smalsuolių ilgiau ar trumpiau stebėjo renginį kaip žiūrovai.

Trijų dalių seminaro metu dvi žavios trenerės dalyvius supažindino su trimis kultūromis: Lotynų Amerikos, Artimųjų Rytų ir Indijos. Į jas pažvelgta per tris egzotiškas aerobikos disciplinas: Lotynų Amerikos temperamentu alsuojančią Zumba®, arabiškos plastikos persmelktą Orientalį ir indiškos energijos kupiną Masala Bhangra®.

„Renginys, skirtas šokiu paminėti UNESCO paskelbtai tarptautinei kultūrų puoselėjimo dienai Lietuvos Sporto universitete – labai vykęs sprendimas. Džiaugiuosi priėmusi pasiūlymą suorganizuoti aerobikos (fitneso) karščiausios naujovės – Masala Bhangra® – pristatymą mūsų aukštojoje mokykloje. Tai – pirmasis viešas Masala Bhangra® fitneso pristatymas Lietuvoje! – sakė LSU lektorė ir renginio organizatorė dr. Rita Gruodytė-Račienė. – Iš pradžių tebuvo mintis surengti šios aerobikos rūšies prezentaciją mūsų universiteto studijų programos „Kūno kultūra“ studentams, besigilinantiems šokio ir Rytų tradicijų kūno kultūros srityse. Tačiau įsisukome į veiklų organizavimą taip, kad vietoje vieno praktinio užsiėmimo programoje atsirado net trys ir tarsi nepastebimai iš „vietinio lygmens“ renginuko „išaugome“ iki seminaro, atviro suinteresuotiems miestiečiams bei svečiams“.

Renginio metu praktinius užsiėmimus vedė didelę patirtį turinčios specialistės: Vasilisa Tarasova (Zumba® ir Masala Bhangra®) bei Gintarė Balčiūnaitė (Orientalis). Jų užsiėmimai nepaliko abejingų nei tarp dalyvių, aktyviai šokusių viso renginio metu, nei tarp žiūrovų. Emocijos tryško per kraštus. Vasilisos uždegantis žvilgsnis bei specifiniai šūktelėjimai (Balle! Balle!) vėl ir vėl „atgaivindavo“ dalyves ir jos su nauja energija bei užsidegimu tęsdavo pratybas. Žavingoji Gintarė po sceną sklandė kaip gulbė – jos judesių plastikos pageidautų bet kuri moteris ar mergina.

„Džiaugiuosi, kad Lietuvos sporto universitetas suteikė galimybę pristatyti naujas fitneso rūšis – Zumba® ir Masala Bhangra®. Šios fitneso disciplinos sulaukė dalyvių susidomėjimo, teigiamų atsiliepimų bei įvertinimų. Ypatingo dėmesio sulaukė Masala Bhangra® pristatymas, nes tai išskirtinė programa, kuri paliko didelį įspūdį renginio dalyviams. Šis renginys suteikė vilties, kad ateityje tokio pobūdžio pristatymų Lietuvoje bus daugiau“, – įspūdžiais dalinosi Zumba® fitneso instruktorė bei vienintelė Masala Bhangra® ambasadorė Lietuvoje V. Tarasova.

Vilniaus konservatorijos auklėtinė, charakterinių šokių specialybės absolventė G. Balčiūnaitė, dalyvėms pristačiusi rytietiškų šokių plastikos elementus bei Oriental fitneso treniruotės programą, pradžiugino seminaro dalyves jas papuošdama rytietiškais aksesuarais. Nors pilvo šokio technika nuo vakarietiškų šokių rūšių skiriasi tuo, kad jie atliekami be jokio raumenų įtempimo, lengvai ir laisvai, tačiau tiksliai – renginio dalyvėms iš kitų sporto šakų buvo įdomu išbandyti moteriškai seksualius plastiškus riešo, lėtus rankų, griežtus klubo ar uždegančius pilvo judesius.

„Renginys buvo labai nuotaikingas, net nepastebėjau kaip prabėgo laikas. Labiausiai žavėjausi susirinkusių svečių ir studentų ištvermingumu: žliaugiant prakaitui, raudonais veidais, dalyviai reikalavo – dar! Nuoširdžiai ačiū Marijai Vitkūnaitei, LSU Tęstinių studijų centro absolventei, ir dr. Ritai Gruodytei-Račienei, LSU lektorei, už puikiai suorganizuotą renginį“ – įspūdžiais dalinosi Orientalio techniką pristačiusi aerobikos trenerė G. Balčiūnaitė.

Renginio organizatorė Marija Vitkūnaitė pasakojo esanti labai laiminga, kad Lietuvos Sporto universitetas palaikė šią idėją. „Džiaugiuosi, kad LSU padėjo surengti šokio judesio kultūrų pristatymą kaip UNESCO paveldą – jungiantį muzikos, judesio, kostiumo, folkloro filosofiją, į kurią pažvelgėme per šiuolaikinį fizinį aktyvumą, susipažindami su egzotiškomis ir dar gana naujomis Lietuvoje aerobikos šakomis“ – teigė M. Vitkūnaitė.

Rekomenduojami video
TOP NAUJIENOS
SUSIJUSIOS NAUJIENOS
Naujausios žinios
EISMAS
112
LAISVALAIKIS
KULTŪRA
VERSLAS
MOKSLAS IR IT
SPORTAS
POLITIKA