Žinomos moterys skatina vaikus gyventi Vydūno pavyzdžiu | Kas vyksta Kaune

Žinomos moterys skatina vaikus gyventi Vydūno pavyzdžiu

Four young students lined up for a portrait.

Trys veiklios moterys – Europos Parlamento narė Vilija Blinkevičiūtė, LR Seimo narė Raminta Popovienė bei Labdaros ir paramos fondo vadovė Aurelija Makūnienė nusprendė paskatinti vaikus gyventi sveikai.

Į talką joms atėjo Kauno rajono Kultūros, švietimo ir sporto skyrius bei Kauno rajono viešoji biblioteka, surengusi vaikų piešinių konkursą, kurio šūkiu tapo Vydūno frazė „Sveikata, jaunumas, grožė“.

Konkurse dalyvavo 84 mokiniai iš Kauno rajono mokyklų. Savo atstovus atsiuntė ir Kėdainių Juozo Paukštelio pagrindinė mokykla. Vaikai buvo paskatinti plačiau pasidomėti Vydūno biografija, ypač gyvenimo būdu ir pateikti piešinius sveikos gyvensenos tema.

Kaip žinoma, būsimasis rašytojas ir filosofas jaunystėje sirgo tada nepagydoma plaučių džiova. Vis dėlto jaunuolis nepalūžo: tapo vegetaru, užsiiminėjo joga, darė kvėpavimo pratimus, nerūkė, nevartojo alkoholio, ėmė domėtis Vedomis, pozityviai mąstė ir net sukūrė savitą filosofijos sistemą. Pastangos nenuėjo veltui – mąstytojas nugyveno ilgą ir turiningą gyvenimą.

„Vydūno idėjos labai įdomios ir aktualios. Manau, kad jos sudomins ne tik vaikus, bet ir jų tėvus, senelius, juo labiau, kad 2013-ieji paskelbti Sveikatingumo metais“, – kalbėjo konkurso globėja, Seimo narė Raminta Popovienė. Politikė ir pati domisi sveika gyvensena: laisvalaikiu mina dviratį, mėgsta plaukioti ir pasivaikščioti gamtoje.

„Jei vaikai dar mokyklos suole pradės domėtis sveiku gyvenimo būdu, esu tikra, taip darys ir visą savo gyvenimą. Konkurso dalyvių gausa rodo, kad vaikams šios temos įdomios“, – sako EP narė Vilija Blinkevičiūtė, taip pat mėgstanti būti gamtoje, važinėtis dviračiu, plušėti mamos ūkyje gimtojoje Linkuvoje.

Autoritetingai vertinimo komisijai vadovavo profesorius Jonas Audėjaitis, o pagrindinį konkurso prizą – kelionę į Europos Parlamentą įsteigė Vilija Blinkevičiūtė. Jį laimėjo Garliavos Jonučių vidurinės mokyklos 6 klasės mokinė Rita Gudaitytė (mokyt. Aušra Urbikienė).

Aurelijos Makūnienės labdaros ir paramos fondas irgi stengiasi paskatinti vaikus domėtis sveika gyvensena. Visi konkurso prizininkai įvairiose amžiaus grupėse gaus čekius su kuriais bus galima apsipirkti dailės reikmenų parduotuvėje. Taip pat ketinama paremti vaikų ir jaunimo dramos studiją „Vaidyba“, kuri baigiamojoje šventėje suvaidins Hanso Kristiano Anderseno spektaklį „Šuo ir Besmegenis“.

Renginyje taip pat pasirodys Lapių pagrindinės mokyklos jaunosios dizainerės (mokyt. Dalia Audėjaitienė) su drabužių kolekcija „Spalvų bliuzas“, Garliavos meno mokyklos auklėtiniai.

Vaikų piešinių konkurso „Sveikata, jaunumas, grožė“ parodos atidarymas ir baigiamoji šventė įvyks gegužės 24 dieną Kauno rajono viešojoje bibliotekoje (Vytauto g. 21, Garliava, Kauno r.). Renginio pradžia – 12 val.

Rekomenduojami video
TOP NAUJIENOS
SUSIJUSIOS NAUJIENOS
Naujausios žinios
EISMAS
112
LAISVALAIKIS
KULTŪRA
VERSLAS
MOKSLAS IR IT
SPORTAS
POLITIKA