Kauno meras siūlo nestatyti stadiono Vilniuje, o sutvarkyti stadioną Kaune | Kas vyksta Kaune

Kauno meras siūlo nestatyti stadiono Vilniuje, o sutvarkyti stadioną Kaune

aerialmedia.tv nuotr.

Viešojoje erdvėje prasidėjus diskusijoms apie planus už 270 mln. Lt užbaigti sostinėje esančio Nacionalinio stadiono statybas, Kauno miesto meras Andrius Kupčinskas siūlo daug racionalesnę ir net 12 kartų pigesnę investiciją.

„Kalbos apie gigantomaniškų užmojų objektų finansavimą man skamba keistokai. Daug racionaliau būtų galutinai sutvarkyti šiuo metu didžiausią šalyje S. Dariaus ir S. Girėno stadioną, kuris galėtų tapti nacionalinės reikšmės stadionu“, – akcentavo Kauno meras.

Pagal UEFA taisykles, oficialios nacionalinių rinktinių varžybos gali vykti ne žemesnį nei 3 kategorijos statusą turinčiame stadione, o klubiniai UEFA Čempionų lygos bei Europos lygos susitikimai – 4 kategorijos stadionuose. Specialistų teigimu, investicijų į Kauno stadioną reikėtų mažiausiai, kad būtų pasiektas geriausias rezultatas, t. y. suteikta 4 kategorija. Preliminariai skaičiuojama, kad S. Dariaus ir S. Girėno stadiono rekonstrukcija kainuotų iki 20 mln. Lt.

„Kad S. Dariaus ir S. Girėno stadionas atitiktų tokį patį lygį kaip ir sostinėje planuojamas Nacionalinis stadionas, užtektų net 12 kartų mažiau lėšų. Lėšų skirtumas akivaizdus, o pasiektas rezultatas – nacionalinės svarbos objekto galutinis sutvarkymas“, – teigė A. Kupčinskas.

Didžiulis S. Dariaus ir S. Girėno stadiono privalumas – galimybė jame rengti ne tik futbolo, bet ir aukščiausio lygio lengvosios atletikos varžybas. Šią vasarą, birželio 22-23 dienomis, šiame stadione vyks Europos lengvosios atletikos komandinis čempionatas.

Šiuo metu S. Dariaus ir S. Girėno stadione yra 9180 sėdimų vietų žiūrovams. Po rekonstrukcijos šis skaičius siektų viršytų 10 tūkst. vietų. Rekonstrukcijos metu būtų įrengta VIP tribūna, stadiono vejos šildymo sistema, nauja stadiono apšvietimo sistema, autonominė elektros energijos sistema, atskira tribūna svečių komandos sirgaliams.

Rekomenduojami video
TOP NAUJIENOS
SUSIJUSIOS NAUJIENOS
Naujausios žinios
EISMAS
112
LAISVALAIKIS
KULTŪRA
VERSLAS
MOKSLAS IR IT
SPORTAS
POLITIKA