Gėdingas „Argus” kontrolierių elgesys neliko nepastebėtas „Kas vyksta Kaune” skaitytojų | Kas vyksta Kaune

Gėdingas „Argus” kontrolierių elgesys neliko nepastebėtas „Kas vyksta Kaune” skaitytojų

Archyvo nuotr.

“Kas vyksta Kaune” skaitytojas rašo, kad antradienio vakarą tapo gėdingo kontrolierių elgesio liudininku tikrinant 29-ojo autobusu iš oro uosto vykusius keleivius. Skaitytojas teigia, kad kontrolierė grubiai bendravo problemų su bilietais turinčiais užsieniečiais, rėkė ant keleivių, jog šie atvažiavo į Lietuvą, o lietuviškai nemoka. Skaitytojas tuo metu degė iš gėdos, ką apie Kauną pagalvos kiti autobusu vykę užsieniečiai.

Istorijos chronologiją aprašo maždaug taip:

“18:00 Sapiegos stotelėje “Argus” apsaugininkai tikrino 29-ąjį autobusą, vykusį į oro uostą ir pilną užsieniečių. Atėjusi į autobuso galą kontrolierė Ramunė, nemokanti anglų kalbos, pradėjo šaukti “Ką jūs atvažiavote į Lietuvą, nemokat lietuviškai, nežinot, kad reikia už kelionę mokėt”. Kalbos akcentas buvo nemokat lietuviškai ir atvažiavot į Lietuvą, tada aš su draugu įsikišau. Sakau, nedarykit gėdos prieš užsieniečius,tuomet kontrolierė pradėjo staugti ant mano draugo, kas tu toks, ko čia aiškini. Žodžiu, pilnas autobusas užsieniečių susidarė įspūdį apie Kauną. Gėda buvo važiuot, tai išlipom Daukanto gatvėje. Dar tokios gėdos nebuvau patyręs. Aišku, apsižodžiavom su nemokša kontroliere, bandėm jai išaiškinti, bet ji isterikavo ir kėlė toną…Na koks kontingentas ten dirba – niekam ne naujiena”, rašo skaitytojas.

„Buvo nutikus kažkokia problema su bilietais, tai vienintelis iš tikrinusių autobusą jų kolega kažką angliškai išmekeno ir svečiai iš svetur tęsė kelionę.”

Vasarį miesto savivaldybė skelbė, kad 29-ojo maršruto autobusų vairuotojai moka užsienio kalbas, tačiau kontrolieriams tai tikriausiai negalioja.

Į „Kas vyksta Kaune“ jau anksčiau kreipėsi keli skaitytojai, informavę, kad „Argus“ kontrolieriai, sustodami viešojo transporto juostoje Donelaičio gatvėje Sapiegos g. stotelėje, sudaro avarines situacijas, nes troleibusai ir autobusai, norintys aplenkti kontrolierius, turi išvažiuoti į antrą kelio juostą.

„Kas vyksta Kaune“ prieš kelias savaites teiravosi, kontrolierių, ar jie negalėtų patraukti savo automobilio iš važiuojamosios dalies. Tuomet vairuotojas atsakė: „o tai kur man statyt, mums tikrinti reikia“.

Kauniečiai, kviečiame ir jus komentaruose pasidalinti savo įspūdžiais apie viešojo transporto kontrolierių darbą Kaune.

Rekomenduojami video
TOP NAUJIENOS
SUSIJUSIOS NAUJIENOS
Naujausios žinios
EISMAS
112
LAISVALAIKIS
KULTŪRA
VERSLAS
MOKSLAS IR IT
SPORTAS
POLITIKA