Iš nemokamos aikštelės prie Kauno pilies automobilius išgujo atrakcionai | Kas vyksta Kaune

Iš nemokamos aikštelės prie Kauno pilies automobilius išgujo atrakcionai

Aikštelėje prie Kauno pilies pamatę statomus atrakcionus kauniečiai sunerimo. Jie piktinosi, kad vasaros metu šioje vietoje ne tik būna pilna transporto priemonių, bet dar ir stovės didžiuliai įrenginiai. Jie esą ne tik trankia muzika vilios praeivius, bet ir užgoš įspūdingo miesto istorinio objekto – Kauno pilies grožį.

Kauno kultūros ir turizmo plėtros skyriaus vedėjas Albinas Vilčinskas suskubo raminti gyventojus, jog atrakcionai čia tikrai nestovės per visą vasarą. Tačiau jis priminė, kad artimiausią savaitę miestiečiai, ypač gyvenantieji Senamiestyje, turėtų būti supratingesni ir pakantesni – mat nepatogumų bus ir daugiau: „ Kaip žinote sekmadienį prasidėjo visą savaitę truksiantis Kauno dienų šurmulys. Vyks daug renginių, jie pasklis po įvairias vietas, kai kur bus uždarytas arba bent jau ribojamas eismas. Suplanuota gausybė koncertų, todėl iki vėlumos visame Senamiestyje skambės muzika. O atrakcionai viena iš siūlomų pramogų miestiečiams ir svečiams. Leidimas veiklai šioje vietoje jiems išduotas iki „Kauno dienų“ šventės pabaigos“.

Beje, dar visai neseniai dėl vietų trūkumo minėtoje aikštelėje skundėsi turistus vežiojančių autobusų vairuotojai. Esą miesto politikams paklusus Senamiesčio bendruomenės prašymams , ir šioje erdvėje prie Kauno pilies leidus nemokamai statyti automobilius, didesnėms transporto priemonėms tiesiog nebepavyksta įvažiuoti ar apsisukti.

Ši aikštelė – vienintelė Kauno senamiestyje, kurioje gyventojai bei miesto svečiai gali palikti automobilį ir nesijaudinti, kad už tai reikės susimokėti. Tuo tarpu visas Senamiestis Kauno Tarybos sprendimu yra paskelbtas mokama zona.

Kaip pasakojo Všį “Automobilių stovėjimo aikštelės“ direktorius Algimantas Puidokas , pasibaigus Kauno dienų renginiams „galvojama specialiais ženklais pažymėti aikštelę prie Kauno pilies, nurodant kurioje jos dalyje galima statyti lengvuosius automobilius, o kur yra autobusams skirtos vietos“.

Rekomenduojami video
TOP NAUJIENOS
SUSIJUSIOS NAUJIENOS
Naujausios žinios
EISMAS
112
LAISVALAIKIS
KULTŪRA
VERSLAS
MOKSLAS IR IT
SPORTAS
POLITIKA