Šį sezoną laivai plauks ir Nemunu, ir Nevėžiu | Kas vyksta Kaune

Šį sezoną laivai plauks ir Nemunu, ir Nevėžiu

Kauno rajono savivaldybė gaivina pramogines keliones upėmis. Jau šį sekmadienį, gegužės 19 dieną, 12 val., iš senosios Kauno upių prieplaukos į Kulautuvą pajudės laivas „Tolstojus“, o nuo birželio 1 dienos plokščiadugniais laiveliais bus galima paplaukioti ir Nevėžiu.

Kaip ir ankstesniais metais, plaukimas Nemuno maršrutu Kaunas-Zapyškis-Kulautuva-Kaunas truks tris valandas, dar dvi valandas keliautojai pramogaus ir iškylaus Kulautuvoje. Čia veiks kavinė, su miesteliu ir atnaujintu miško taku supažindins gidas. Nuo denio bus galima pasigėrėti įspūdingais Nemuno šlaitais bei architektūros paminklais.

Laive „Tolstojus“ telpa 100 žmonių. Šiemet maršrutui iš Kauno rajono savivaldybės biudžeto skirta 30 tūkst. litų, todėl keleiviai už bilietus mokės ne visą kainą. Šį maršrutą nuo 2010 metų remia ir Kauno miesto savivaldybė.

Kelionė laivu į Kulautuvą suaugusiesiems kainuos 21 litą, 8-12 metų vaikams – 12 Lt., neįgaliesiems – 15 Lt, o vaikai iki 7 metų plauks nemokamai. Bilietus galima užsisakyti Kauno rajono turizmo ir verslo informacijos centro interneto svetainėje.

Kauno rajono turizmo ir verslo informacijos centro direktorė Emilė Kaminskaitė taip pat kviečia į pažintines ekskursijas po atgimstantį Raudondvario dvarą. Grafienė Rozalija papasakos dvaro atsiradimo istoriją, suklestėjimo laikus, saulėlydį ir atgimimą. Bus galima sužinoti, kokį pėdsaką paliko Raudondvarį valdę grafai Tiškevičiai, jų pomėgius, pramogas, šeimos likimą.

Nusileidus senuoju dvaro keliuku iki mažųjų laivų prieplaukos, bus galima nuplaukti Nevėžiu iki pat santakos su Nemunu.

Ekskursijas bus galima užsisakyti nuo birželio 1 dienos, šeštadieniais ir sekmadieniais. Ekskursija truks pusvalandį, o kelionė Nevėžiu – valandą. Laiveliai iš prieplaukos pajudės 12 ir 14 val. Plaukiojimas kainuos 17 litų, kartu su ekskursija – 19 litų.

Bilietai parduodami Kauno rajono turizmo ir verslo informacijos centre (Pilies takas 1, Raudondvaris). Informacija tel.: 8 37 548 118.

Rekomenduojami video
TOP NAUJIENOS
SUSIJUSIOS NAUJIENOS
Naujausios žinios
EISMAS
112
LAISVALAIKIS
KULTŪRA
VERSLAS
MOKSLAS IR IT
SPORTAS
POLITIKA