Paskutinis „Dizaino savaitės“ vakaras nušvito įvairiausiomis formomis ir spalvomis (foto) | Kas vyksta Kaune

Paskutinis „Dizaino savaitės“ vakaras nušvito įvairiausiomis formomis ir spalvomis (foto)

Kastyčio Antanaičio nuotr.

Dizaino savaitės pabaigą Kaune pažymėjo šeštadienį, interjero dizaino centre ARTIS vykęs renginys. Vakaro metu dizaino savaitės dalyviams bei svečiams buvo pristatyta savaitės metu vykusių renginių apžvalga bei jaukioje aplinkoje aptarta tolimesnė šio renginio vizija. Renginio programa buvo sukurta siekiant parodyti dizainą įvairiausiomis formomis ir spalvomis.

Kiekviename žingsnyje mus supa dizainas: kūno judesiuose, vaisių spalvose, ar gėrimo taurėje, tačiau ne visada mes į tai atkreipiame dėmesį ir gebame tuo pasimėgauti.

Tokiais žodžiais prasidėjo paskutinis baldų gamybos ir interjero dizaino įmonės UAB „ASIGA“ organizuotas Dizaino savaitės renginys, į kurį buvo pakviesti dizaino savaitės dalyviai bei gerbėjai.

Dizaino savaitės renginių ciklą trumpai apžvelgė Dizaino savaitės organizatorius Kaune Giedrius Bučas. „8-tosios Dizaino savaitės metu keturiuose miestuose buvo surengta 120 renginių. Lietuvoje dizaino sritis kiekvienais metais vis stiprėja, įgauna naujas formas bei tampa neatskiriama mūsų gyvenimo dalimi. Geriausiai tai iliustruoja šis projektas, kuris kiekvieno sezono metu pritraukia vis daugiau dalyvių bei visuomenės susidomėjimo. Taip pat galima pasidžiaugti, kad nemaža dalis Lietuvos kūrėjų darbų virsta kolekcijomis, kurios vežamos į parodas užsienyje bei pelno tarptautinius apdovanojimus.“, – pasakojo Giedrius Bučas.

Į paskutinį Dizaino savaitės vakarą Kaune susirinkę svečiai galėjo išvysti Lietuvos pramoginių šokių čempionato jaunių grupės finalistų pasirodymus. Šokėjai, parodomosios programos metu svečiams pristatė savo stipriausius šokius, padėjusius jiems iškopti į Lietuvos čempionato finalą.

Vakaro metu nebuvo pamirštas ir drabužių dizainas. Drabužių kolekcijas pristatė dailės ir dizaino studija „Studija2a“. Buvo pristatytos dvi šios studijos drabužių dizaino kolekcijos „MO rengia“ bei „Intriga“.

Pirmoji savo kolekciją „MO rengia“, primenančią baltų skulptūrų paradą, pristatė Evelina Kovalenkinaitė. Tai jau trečioji autorės drabužių kolekcija.

Antrąją vakaro kolekciją pristatė Kamilė Džiugaitė. Autorės drabužių kolekcija „Intriga“ – jos pirmoji kolekcija. Kamilė pasakoja, kad sukurti šią kolekciją įkvėpė viduramžių moteriško kostiumo asketiškumas, formų, linijų, spalvos ir aksesuarų santūrumas ir netgi minimalizmas. Tai atsispindėjo jos kolekcijos modeliuose, kurie buvo pritaikyti šiuolaikiškai jaunatviškai madai su nedidele, bet įdomia intriga.

Renginio metu visi norintys galėjo išmėginti piešimo ant vandens meną EBRU. Ši meno rūšis įvairiais laikotarpiais skirtingose šalyse buvo atpažįstamas vis kitu pavadinimu. Lietuvoje piešimo ant vandens menas įgavo pavadinimą „VYTA“, kuris reiškia „Veidas yra tavo atspindys“. Vyta taikoma terapijai, atsipalaidavimui, pramogai.

„VYTA piešimo ant vandens menas − puiki atsipalaidavimo priemonė, padedanti žmogui, per trumpą laiką pailsinti protą ir kūną bei atgauti emocinę pusiausvyrą. Dažnai VYTA taikoma terapijos tikslams“,- pasakojo VšĮ „Meno terapijos ir socializacijos instituto VYTA“ atstovas.

Netikėčiausią dizaino formą įgavo vaisiai. Iš jų buvo pagamintas tikras šedevras, kuriuo buvo galima ne tik pasigrožėti, bet ir paragauti.

„Belieka tikėtis, kad atrasti dizainą vis kitokiomis formomis ir spalvomis taps kasmetine Dizaino savaitės tradicija. Palinkėsiu visiems įžvelgti dizainą kiekvienoje smulkmenoje ir tuo mėgautis kiekvieną dieną“,- baigiamąjį žodį tarė vakaro organizatorius UAB „ASIGA“ vadovas Albertas Savickas.

Rekomenduojami video
TOP NAUJIENOS
SUSIJUSIOS NAUJIENOS
Naujausios žinios
EISMAS
112
LAISVALAIKIS
KULTŪRA
VERSLAS
MOKSLAS IR IT
SPORTAS
POLITIKA