„Apkalbos“ sužibėjo studentų idėjomis (foto) | Kas vyksta Kaune

„Apkalbos“ sužibėjo studentų idėjomis (foto)

Penkioliktą kartą rengiamame studentų madų šou „Apkalbos“, organizuojamame Kauno kolegijos Justino Vienožinskio menų fakulteto, tradiciškai ieškota naujų, talentingų kūrybinių sprendimų. „Juozuko dar ilgai niekas neaplenks. Bet talentų tarp jaunųjų kūrėjų vis pastebime“, – sakė dizainerio Juozo Statkevičiaus mokytoja, viena iš madų šou organizatorių Audronė Šakienė.

Šįmet pristatyta devyniolika lietuvių kūrėjų ir vienos autorės iš Latvijos kolekcijos. Nors „Apkalbos“ yra ne konkursinis renginys, rėmėjai jam pasibaigus labiausiai patikusių darbų autoriams įteikė apdovanojimus.

Pirmąją drabužių kolekciją „Švelniai perregimas“ pristatė Giedrė Gaigalaitė. Plastiko apsiaustai, rankinės, žaidimas kontrastu, furnitūra bei apdaila kolekcijai suteikė ne tik prabangos, bet ir praktiškumo.

Įdomūs buvo Lauros Kulikauskaitės konceptualių aksesuarų komplektai „Orikata“ ir Gintarės Kalinkevičiūtės darbai, pavadinti „Sinteze“.

Rėmėjų įvertinimo sulaukė Juritos Zajankauskaitės kolekcija „Minimalu“ ir Gretos Gruzdaitytės – „Orionas“.

„Apkalbose“ pristatyti ir Ruzanos Bagdasarian, Rasos Amšiejūtės, Olesijos Les, Sandros Žvirblytės, Rūtos Kepalaitės, Evelinos Kovalenkinaitės, Indrės Miškinytės, Kristinos Rutkauskaitės, Erikos Jankauskaitės, Indrės Kuršvietytės, Velgos Krukovskos, Ievos Užkuraitės, Ievos Dmitrijevaitės ir kitų būsimų dizainerių kūriniai.

Pasak A. Šakienės, jai įspūdį paliko S. Žvirblytės šiuolaikinė improvizacija etniniais motyvais, o labiausiai patiko Kauno kolegijos pirmakursių bedras darbas „Kompozicija“.

„Tai – brandus jaunų žmonių sprendimas“, – patikino pašnekovė.

Jai pritarė ir pernai kolegiją baigęs, perspektyviu kūrėju laikomas Justas Atkočius.

„Na, bet kiekvienoje kolekcijoje buvo po kelis dėmesio vertus modelius“, – sakė kūrėjas, šiuo metu bendrą dizaino studiją atidarantis su kolege Rasa Subačiūte.

Dalyvauti „Apkalbose“ šįmet panoro 36 būsimi dizaineriai iš šešių šalies mokslo įstaigų. Madų šou atrinkta 20 darbų.

Renginys Kauno kolegijos atstovų organizuojamas devyniolika metų. Tačiau ketverius pirmuosius metus jis neturėjo pavadinimo.

„Studentai niekuomet nieko nekopijuoja. Jie darbuose išdėsto savą poziciją“, – sakė A. Šakienė.

Anot jos, būsimiems dizaineriams labiau patinka kurti konceptualią madą, tačiau jie skatinami nepamiršti ir tkių modelių, kuriuos būtų galima parduoti.

Rekomenduojami video
TOP NAUJIENOS
SUSIJUSIOS NAUJIENOS
Naujausios žinios
EISMAS
112
LAISVALAIKIS
KULTŪRA
VERSLAS
MOKSLAS IR IT
SPORTAS
POLITIKA