“Baltic Aviation Academy“ atvirų durų dienoje pristatytos karjeros galimybės aviacijoje | Kas vyksta Kaune

“Baltic Aviation Academy“ atvirų durų dienoje pristatytos karjeros galimybės aviacijoje

„Baltic Aviation Academy“ archyvo nuotr.

Gegužės 4-tą dieną aviacijos mokymų centras „Baltic Aviation Academy“ atvėrė savo duris besidomintiems aviacijos karjeros galimybėmis. Dariaus ir Girėno aerodrome (Kaune) jau trečią kartą buvo surengta tarptautinė atvirų durų diena. Į renginį sugužėjo dalyviai iš Lietuvos, Latvijos, Baltarusijos ir Rusijos.

Renginio metu lankytojai turėjo unikalią progą iš arčiau susipažinti su piloto profesija, licencijų įvairove, sužinoti kokie reikalavimai keliami norintiems tapti pilotais ir gauti atsakymus į visus rūpimus klausimus iš „pirmų lūpų“ – pilotų instruktorių ir akademijos esamų studentų. Renginio lankytojai turėjo išskirtinę galimybę savo akimis išvysti kur vyksta piloto praktiniai mokymai, apžiūrėti orlaivius, kuriais mokomi studentai ir išvysti demonstracinius skrydžius. Be to, du laimingieji dalyvavę viktorinoje laimėjo skrydį orlaiviu Cessna 172S.

Ypač daug dėmesio renginio metu buvo skirta „Baltic Aviation Academy“ naujienai – „Aviacijos vadybos“ studijų programai. Bendradarbiaujant su Kazimiero Simonavičiaus Universitetu „Baltic Aviation Academy“ sukūrė analogų Lietuvoje neturinčią bakalauro studijų programą. Studentai pasirinkę šią studijų kryptį per 3,5 metų trukmės studijas kartu su aviacijos vadybos bakalauru galės įgyti ir piloto mėgėjo arba komercinės aviacijos piloto licenciją.

„Sukurti tokią programą paskatino auganti pasaulinė aviacijos rinka. Įvairiuose pasaulio regionuose, ypatingai Azijos ir Ramiojo vandenyno bei Afrikos regionuose, aviacijos sektorius nenumaldomai plečiasi. Kartu su juo auga ir paklausa ne tik pilotams, bet ir įvairiems aviacijos profesionalams, tarp jų ir aviacijos vadybininkams. Kodėl gi Lietuvos jaunimui neišnaudojus šių darbo galimybių? Ir ne tik Lietuvos. Turime ambicijų pritraukti į Lietuvą studentų iš viso pasaulio.“  – komentuoja Eglė Vaitkevičiūtė, „Baltic Aviation Academy“ generalinė direktorė.

Anot Akademijos atstovų pristatinėjančių piloto specialybę mokyklose, studijų mugėse ar atvirų durų dienose, pastebima, jog piloto specialybė lietuviams atrodo nepasiekiama ar reikalaujanti išskirtinių gabumų.

„Mes dažnai matome nustebusius jaunuolių veidus, kai pristatome piloto specialybę kaip ir bet kokią kitą, realiai įgyvendinamą, specialybę. Tada nustembame mes. Juk į „Baltic Aviation Academy“ savo svajonės vedami atvažiuoja studentai ne tik iš Europos šalių, bet ir iš tokių tolimų ar egzotiškų šalių kaip Libija, Tanzanija, Malaizija ar Indija. Jaučiame pareigą parodyti Lietuvos jaunimui, jog jie taip pat turi galimybę įgyti tokią įdomią ir išskirtinę specialybę“ – „Baltic Aviation Academy“ atvirų durų dienos renginio idėją aiškina Eglė Vaitkevičiūtė.

„Baltic Aviation Academy“ pradinėje pilotų mokykloje šiuo metu mokosi studentai iš  Lietuvos, Latvijos, Ukrainos, Tadžikistano, Olandijos, Kazachstano, Malaizijos, Italijos, Libijos, Tanzanijos, Slovėnijos ir Baltarusijos. Priėmimas į „Aviacijos vadybos“ studijų programą bus vykdomas bendrojo priėmimo į Lietuvos universitetus metu.

Apie ,,Baltic Aviation Academy“ 

Baltic Aviation Academy yra apmokiusi daugiau kaip 15.000 aviacijos specialistų. Įmonė teikia orlaivių įgulų mokymus, konsultavimo paslaugas taip pat pradinio skrydžio kursus privataus piloto licencijai gauti. Mokymai vyksta mokymo centre Vilniuje arba operuojamuose simuliatorių centruose visoje Europoje. „Baltic Aviation Academy“ išduodami kursų baigimo pažymėjimai galioja Europos Sąjungoje, Ukrainoje, Kazachstane, Kirgizijoje, Tadžikistane, Baltarusijoje, Izraelyje, Afganistane ir Brazilijoje. Įmonės klientų geografija – nuo Skandinavijos ir Vakarų Europos šalių iki NVS valstybių, Artimųjų Rytų, Pietų Amerikos bei Indijos regionų. „Baltic Aviation Academy“ yra Lietuvos aviacijos verslo įmonių grupės „Avia Solutions Group“ dalis.

Rekomenduojami video
TOP NAUJIENOS
SUSIJUSIOS NAUJIENOS
Naujausios žinios
EISMAS
112
LAISVALAIKIS
KULTŪRA
VERSLAS
MOKSLAS IR IT
SPORTAS
POLITIKA