Subjuręs oras išretino renginio „Atrask savo augintinį” dalyvių gretas | Kas vyksta Kaune

Subjuręs oras išretino renginio „Atrask savo augintinį” dalyvių gretas

Atrask savo augintini. Urmas

Kelias valandas smalsuoliai skubantys apsipirkti stabtelėdavo apžiūrėti ir įvairių veislių šunų. Šalia šeimininkų oriai įsitaisę tupėjo vidurinės Azijos aviganiai, Valų korgiai, vietoje nenustygo samojedai, bigliai , Vakarų Škotijos baltieji terjerai….

Pasak organizatorių, šiuo renginiu tikėtasi paskatinti žmones atsakingiau rinkti augintinius, atsižvelgti į gyvūno bei savo poreikius.

„Atrask savo augintinį“ renginyje planuota pristatyti virš 30 veislių šunų, tačiau savo numylėtinius atvežė gerokai mažiau šeimininkų. Daugelį  jų išgąsdino subjuręs oras. Tačiau smalsuolių netrūko, mažieji lankytojai fotografavosi prie šuniukų, suaugusieji  domėjosi jų auginimo ypatybėmis.

Šunų dresavimo mokyklos „Reksas” atstovai pristatė ir Lietuvoje dar tik populiarėjančią  – kaniterapiją. Tam reikia itin atsakingai ruoštis ir tai gali daryti tik patyrę specialistai, mat būtina  tikslingai pasirinkti šuns veislę, šuniuką dresuoti,  pažinti būsimą pacientą, surasti kontaktą …Vos prieš kelis metus mūsų šalyje pradėta taikyti ši terapija su šunimis, tačiau jau pastebėta, kad ji duoda  puikių rezultatų. Keturkojai dažni svečiai specialiosiose mokyklose  kur ugdomi įvairius sutrikimus turintys vaikai, kuriems diagnozuotas dauno sindromas ar autizmo sutrikimas…

Dresuoti keturkojai vyksta ir į senelių namus, užsienyje netgi į ligonines. Jie  padeda ten gyvenantiems žmonėms nusiraminti, pasidžiaugti , o tai dažnai paspartina sveikimo procesą.

Rekomenduojami video
TOP NAUJIENOS
SUSIJUSIOS NAUJIENOS
Naujausios žinios
EISMAS
112
LAISVALAIKIS
KULTŪRA
VERSLAS
MOKSLAS IR IT
SPORTAS
POLITIKA