Politikus papiktino kvietimas neeilinį posėdį rengti baseine, biudžetinės įstaigos steigimui pritarta | Kas vyksta Kaune

Politikus papiktino kvietimas neeilinį posėdį rengti baseine, biudžetinės įstaigos steigimui pritarta

Kas vyksta Kaune nuotr.

Dalis Kauno miesto tarybos narių pasipiktino kvietimu neeilinį posėdį surengti baigtame tvarkyti „Girstučio” sporto baseine. Politikams iš anksto išplatintame dokumente tvirtinta, jog bus tikimasi priimti sprendimą įsteigti naują biudžetinę įstaigą bei paskirti jos direktorių. Be to, priminta, jog reikėtų su savimi turėti maudynėms skirtus reikmenis.

„Tai gal kitą sykį posėdį medžioklėje rengsime?”, – piktinosi Kauno miesto tarybos narys Simonas Kairys.

Jam pritardamas kitas tarybos narys Gintautas Labanauskas sakė, jog, atidarius baseiną ir pradėjus objekte posėdžiauti, savivaldybei tereikia imti organizuoti vestuves.

Atremdamas pastabas Kauno meras Andrius Kupčinskas teigė, jog neeilinį posėdį surengti sporto komplekse norėta tam, jog politikai įsitikintų, kad remontas tikrai yra baigtas ir objektą eksploatuoti galima.

„Girstučio” sporto kompleksas yra padalintas į dvi dalis – sportinę ir pramoginę. Sportinę dalį nori valdyti pati Kauno miesto savivaldybė per naujai kuriamą biudžetinę įstaigą. Tuo tarpu pramoginei daliai ieškomas koncesininkas. Konkursas jau skelbtas tris kartus. Du kartus jame niekas nedalyvavo. Trečiajame į derybas atvyko bendrovė „Birštono mineraliniai vandenys”. Tačiau savivaldybei su potencialiu koncesininku sutarti nepavyko. Pagal dabar galiojančias sąlygas, koncesininkas per trejus metus į objektą turėtų investuoti vieną milijoną litų. Kauno miesto savivaldybė jam kasmet mokės ir koncesijos mokestį.

Kauno miesto tarybos nariai šiandien turės nuspręsti ar kurti naują biudžetinę įstaigą ir kaip ją finansuoti. Dalį politikų labiausiai piktina tai, jog nauja organizacija kuriama Kaune egzistuojant plaukimo mokyklai, kuri galėtų valdyti ir baseiną. Tuo tarpu valdančiosios daugumos atstovai įsitikinę, kad dešimčia sporto šakų besirūpinanti Kauno plaukimo mokykla valdyti papildomo objekto nebesugebės.

Po beveik valandą trukusių diskusijų politikai pritarė naujos biudžetinės įstaigos steigimui ir Mindaugo Špoko skyrimui į direktoriaus postą.

Šiuo metu politikai ruošiasi eiti išbandyti naująjį sporto kompleksą.

Rekomenduojami video
TOP NAUJIENOS
SUSIJUSIOS NAUJIENOS
Naujausios žinios
EISMAS
112
LAISVALAIKIS
KULTŪRA
VERSLAS
MOKSLAS IR IT
SPORTAS
POLITIKA