Pirmadienio naktį kauniečius žadino itin žemai skraidęs lėktuvas | Kas vyksta Kaune

Pirmadienio naktį kauniečius žadino itin žemai skraidęs lėktuvas

Aerialmedia.tv nuotr.

Bent 5 „Kas vyksta Kaune” skaitytojai šią naktį pastebėjo ir redakciją informavo, kad virš Kauno pirmadienio naktį tarp 1 ir 4 val. ore itin žemame aukštyje ratus suka lėktuvas. Žmonės spėliojo, kad lėktuvas neranda nusileidimo tako, o gal vyksta miškų ir parkų šukavimo darbai vykdant paieškos darbus?

„Kas vyksta Kaune” susisiekė su skrydžių valdymo centru, kurio specialistai paaiškino, kad virš Kauno naktį 1000 pėdų aukštyje skraidė „aerofoto” lėktuvas, vykdantis fotografavimo su termovizoriumi darbus iš oro. Šiems skrydžiams yra išduotas Civilinės aviacijos administracijos leidimas. Jis kilo iš Karmėlavos oro uosto.

Kaip informavo Civilinės aviacijos administracijos darbuotojai, atlikti skrydį buvo išduotas leidimas, vykdyti vieną skrydį laikotarpiu tarp kovo 29 ir balandžio 20 dienos. Skrydį vykdė Latvijos bendrovė, kuri su termovizoriumi atliko matavimus.

Kauno savivaldybės civilinės saugos skyriaus vedėjas Gediminas Jankus išgirdęs, kad tokie skrydžiai atliekami virš Kauno ir dar naktį, nustebo ir pažadėjo pasidomėti situacija. Civilinės aviacijos saugos taisyklėse nurodoma, kad leidimai skraidyti mieste be Civilinės saugos skyriaus suderinimo neišduodami.

Rekomenduojami video
TOP NAUJIENOS
SUSIJUSIOS NAUJIENOS
Naujausios žinios
EISMAS
112
LAISVALAIKIS
KULTŪRA
VERSLAS
MOKSLAS IR IT
SPORTAS
POLITIKA