Europos žaliąja sostine pretendavęs tapti Kaunas parkuose neturi šiukšliadėžių (foto) | Kas vyksta Kaune

Europos žaliąja sostine pretendavęs tapti Kaunas parkuose neturi šiukšliadėžių (foto)

Kas vyksta Kaune skaitytojo Vidmanto nuotr.

Kauno gyventojai stebisi, kodėl savivaldybės aplinkos apsaugos skyriaus specialistai, už 20 tūkst. litų parkuose ir skveruose įrengę šiukšliadėžes ekskrementams, užmiršo miestiečius, kurie vaikštinėdami po parkus, norėtų tvarkingai atsikratyti saldainio popierėliu ar kitomis mažomis šiukšlėmis.

Praėjusią žiemą įrenginėjant šias šiukšliadėžes, buvo teigiama, kad pasirinktose vietose statomos spalvotos metalinės šiukšliadėžės, ant kurių užklijuoti specialūs lipdukai. Pasak savivaldybės aplinkosaugos specialistų, svarbu parinkti ne tik tvirtos medžiagos, bet ir tinkamos formos dėžes, kad miestiečiai į jas negalėtų mesti buitinių atliekų.

Susidaro paradoksali situacija, kai miestiečiai, parkuose neradę tradicinių šiukšlių dėžių, jas bando išmesti į šias specialias ekskrementų šiukšliadėžes, dėl ko teršiami miesto parkai.

„Kas vyksta Kaune” skaitytojas Vidmantas atsiuntė nuotrauką iš Nemuno salos ir kelis patarimus Kauno aplinkos apsaugos skyriaus specialistams, kad miestas būtų švaresnis ir patrauklesnis akiai. Jis siūlo miesto žaliuosiuose parkuose ir skveruose, pvz. Nemuno saloje įrengti ir tradicines šiukšliadėžes. Daugeliu atveju žmonės šiukšlina ne dėl to, kad smagu, o kad nėra įrengta šiukšliadėžių.

Baigdamas savo trumpą laišką, skaitytojas pastebėjo, kad šeštadienio rytą, šalia šio šiukšlynėlio, treniravosi ir mūsų miesto krepšinio komanda „Kauno Žalgiris”.

Kauno miestas siekė tapti 2015-ųjų metų Europos žaliąja sostine, tačiau neseniai gavo atsakymą, kad tarp finalininkų nepateko. Birželio 14-ąją bus paskelbta, kuris Europos miestas iš praėjusių į finalinį etapą, taps Europos žaliąja sostine. Tarp pretendentų yra Stockholmas, Hamburgas, Vitoria-Gasteiz, Nantes ir Kopenhaga.

Rekomenduojami video
TOP NAUJIENOS
SUSIJUSIOS NAUJIENOS
Naujausios žinios
EISMAS
112
LAISVALAIKIS
KULTŪRA
VERSLAS
MOKSLAS IR IT
SPORTAS
POLITIKA