Festivalio „Kaunas Jazz“ pradžią skelbia po miestą važinėjantis džiazuojantis autobusas | Kas vyksta Kaune

Festivalio „Kaunas Jazz“ pradžią skelbia po miestą važinėjantis džiazuojantis autobusas

Festivalio organizatorių nuotr.

Balandžio 25–29 d. vyksiančio tarptautinio džiazo festivalio „Kaunas Jazz“ pradžią skelbs ypatingas šauklys. Jau rytoj, penktadienį, į kelionę po Kauną pakvies unikalus senovinis džiazuojantis autobusas.

Tiesiogines transliacijas iš Vienybės aikštės ir klubo “Combo” galėsite stebėti portale „Kas vyksta Kaune” (spauskite čia)

„Šiemet – ypatingi metai. Ir ne dėl to, jog tai – 23-iasis „Kaunas Jazz“ festivalis, bet todėl, jog pasiruošimas festivaliui sutapo su vėluojančios pavasariškos šilumos atėjimu į mūsų kraštą. Šiltus rūbus į spintą kitam sezonui pakabinti privers išlindusi saulė, o sušildyti sielą, tikime, padės užliejantys džiazo garsai“, – sako festivalio sumanytojas Jonas Jučas ir džiaugiasi, jog iki festivalio pradžios likus savaitei Kauno širdyje – senamiestyje – jau verda „Kaunas Jazz“ dvasia.

1939 metais pagamintas antikvarinis autobusas Kauno senamiesčio gatvėmis kursuos balandžio 19–25 d. Unikalus, medinio korpuso, autobusas savo kelionę pradės iš Kauno rotušės aikštėje. Vienu metu vienaukščiu „Daimler“ autobusu galės važiuoti iki 30 kauniečių ir miesto svečių. Nemokamas keliones autobusu dovanoja prekybos miestelis URMAS.

„Pernai pradėta džiazuojančio autobuso idėja sulaukė didžiulio susidomėjimo. Džiaugiamės, jog ir šiais metais šią tradiciją galime tęsti – miestiečiams bei miesto svečiams dovanoti nepamirštamas keliones po gražiausias Kauno miesto vietas, skambant džiazui. Nenorintys ar neturintys pakankamai laiko pasigrožėti pavasarėjančiu miestu pro senovinio autobuso langus, galės autobusu ir muzikos ritmais pasidžiaugti tiesiog Kauno Rotušės aikštėje“, – tikina Jonas Jučas.

Šiemet „Kaunas Jazz“ festivalio klausytojai turės išskirtinę galimybę išgirsti geriausių džiazo atlikėjų projektus. Per penkias festivalio dienas Kauno ir Vilniaus scenose apsilankys apie pusšimtį džiazo atlikėjų iš skirtingų pasaulio kampelių.

Didžiosiose Kauno scenose koncertuos, geriausiu vokalistu tituluojamas, Gregory Porteris, Lietuvos klasikos ir džiazo meistrai – pianistas Petras Geniušas ir saksofonininkas Vladimiras Chekasinas, Clinto Eastwoodo sūnus – bosininkas, kompozitorius Kyle Eastwoodas su grupe. Baigiamajame festivalio koncerte Kauno „Žalgirio“ arenoje spindės, stebuklu vadinama, septyniukė „Naturally 7“, o vieninteliame „Kaunas Jazz“ koncerte Vilniuje susirinkusiųjų ausis džiugins fortepijono virtuozė iš Japonijos – Hiromi.

Džiazuojančio autobuso maršrutas: Rotušės aikštė, šv. Gertrūdos g., E. Ožeškienės g., K.Donelaičio g., Mickevičiaus g., Kęstučio g., Maironio g., K.Donelaičio g., Vytauto pr., Kęstučio g., Gedimino g., Karaliaus Mindaugo pr., Rotušės aikštė.

Džiazuojančio autobuso važiavimo ir stovėjimo Rotušės aikštėje grafikas:

Penktadienį, 2013.04.19
17 val., 19 val., 21 val. – išvažiuoja iš Rotušės aikštės
18 val., 20 val. – stovi Rotušės aikštėje

Savaitgalio dienomis, 2013.04.20 – 2013.04.21
14 val., 16 val., 18 val., 20 val. – išvažiuoja iš Rotušės aikštės
15 val., 17 val., 19 val. – stovi Rotušės aikštėje

Darbo dienomis, 2013.04.23 – 2013.04.25
12 val., 14 val., 16 val., 18 val. – išvažiuoja iš Rotušės aikštės
13 val., 15 val., 17 val. – stovi Rotušės aikštėje

Rekomenduojami video
TOP NAUJIENOS
SUSIJUSIOS NAUJIENOS
Naujausios žinios
EISMAS
112
LAISVALAIKIS
KULTŪRA
VERSLAS
MOKSLAS IR IT
SPORTAS
POLITIKA