”Vyno Akademijos” renginių ciklą atidarė Misteriu Rieslingu tituluojamas vokiečių vyndarys (foto) | Kas vyksta Kaune

”Vyno Akademijos” renginių ciklą atidarė Misteriu Rieslingu tituluojamas vokiečių vyndarys (foto)

"AZ communications" archyvo nuotr.

Per artimiausius metus Lietuvos, Latvijos ir Estijos gyventojai turėtų įgyti daugiau žinių apie Europos vyną ir geriau orientuotis plačiame jo asortimente. Šio tikslo siekia visose Baltijos šalyse pradėtas Baltijos pramonės aljanso projektas „Vyno Akademija“. Tai pirmasis tokio pobūdžio ir mąsto projektas Baltijos šalyse.

„Vyno Akademijos“ principas – ne sausi mokslai, o įvairūs renginiai, kurių metu vyno rūšys, vynuogių veislės, kilmės regionai, kategorijų ženklinimas bei vartojimo kultūra bus pristatoma paprastai ir aiškiai. Dalyvausime ir edukacinėse „Vyno dienose“, rengsime populiariąsias „Vyno Naktis“, kviesime atvykti Europos vyndarius, o taip pat atliksime tyrimą, kuris leis geriau įvertinti vartotojų supratimą ir poreikius“, – sako projekto organizatoriai

„Vyno Akademijos“ pristatymo metu balandžio 16 d. Kaune apsilankė Misteriu Rieslingu tituluojamas pasaulinį pripažinimą pelniusios vokiškos vyninės „Dr. Bürklin – Wolf“ atstovas Tomas Bennsas.
Jis papasakojo apie vienos didžiausių šeimyninių vyninių Vokietijoje patirtį, gaminant žinovų visame pasaulyje itin vertinamą sausą vyną iš Rieslingo vynuogių veislės.

Ši 1597 m. Pietinės Vokietijos Pfalco regione įkurta vyninė, valdoma Bettinos von Guradze, turi net 110 ha nuosavų vynuogynų. Nuo 2005 m. šiame vyno ūkyje taikomas biodinaminis (ekologiškas) ūkininkavimo metodas: nenaudojamos trąšos, vynmedžiai apdirbami ir derlius nuimamas atsižvelgiant į Mėnulio fazes ir tik rankomis, nenaudojant mašinų – tokiu būdu žemė yra mažiau ištrypiama ir vynmedžiai gali giliau į dirvą įleisti šaknis. „Dr. Bürklin – Wolf“ įmonė priklauso biodinaminių vyndarių asociacijai „Biodyvin“, vienijančiai daugiausia Prancūzijos vyno gamintojus.

Vyninę valdanti Bettina von Guradze nusprendė atsisakyti ne visada informatyvios sauso vokiško vyno ženklinimo sistemos, paremtos uogų prisirpimo matavimu. Kadangi „Dr. Bürklin-Wolf“ vyninė valdo itin saulėtus vynuogynus, vyndariai nusprendė akcentuoti atskiro vynuogyno suteikiamas savybes ir vyną gaminti iš nemaišyto derliaus. Papildomai „Dr. Bürklin-Wolf“ vyninės vynuogynai klasifikuojami remiantis 1828 metais Bavarijos karaliaus priimta vynuogynų klasifikacija pagal derliaus kokybę.

Rekomenduojami video
TOP NAUJIENOS
SUSIJUSIOS NAUJIENOS
Naujausios žinios
EISMAS
112
LAISVALAIKIS
KULTŪRA
VERSLAS
MOKSLAS IR IT
SPORTAS
POLITIKA