Po žiemos atbundančiame Kaune pradedami valymo darbai | Kas vyksta Kaune

Po žiemos atbundančiame Kaune pradedami valymo darbai

"Kas vyksta Kaune" skaitytojos Eglės nuotr.

Atšilus orams ir nutirpus paskutiniams sniego bei ledo likučiams, miesto gatvės, šaligatviai, pagrindiniai takai bus valomi nuo iš po žiemos susikaupusio smėlio, druskos ir purvo.

Įgyvendinant 2010 m. gruodžio 23 d. Kauno miesto savivaldybės tarybos sprendimu patvirtintą Kauno miesto oro kokybės valdymo 2011-2014 metų programą ir siekiant sumažinti į orą patenkančių kietųjų dalelių (KD10) kiekius, 2013 metais šios programos įgyvendinimui iš Kauno miesto savivaldybės Aplinkos apsaugos rėmimo specialios programos skirta 280 tūkst. litų. Smėlis, druska ir purvas, susikaupę po žiemos sezono, atšilus orams tampa aplinkos oro taršos šaltiniu, kurį būtina pašalinti.

Iš po žiemos likusio smėlio, druskos ir purvo valymo darbai mieste bus atliekami balandžio ir gegužės mėnesiais. Šią savaitę specialia technika bus valomos pagrindinės visų miesto seniūnijų gatvės, šaligatviai, aikštės, takai, laiptai ir požeminės perėjos. „Kauno švaros” darbininkai išvalys kelkraščiuose per žiemą susikaupusius nešvarumus, iš viešojo transporto stotelių surinks šiukšles.

Taip pat Aplinkos apsaugos skyrius UAB „Kauno švarai” davė užsakymą pradėti valyti miesto dviračių takus.

Rekomenduojami video
TOP NAUJIENOS
SUSIJUSIOS NAUJIENOS
Naujausios žinios
EISMAS
112
LAISVALAIKIS
KULTŪRA
VERSLAS
MOKSLAS IR IT
SPORTAS
POLITIKA