„Kauno maratonui 2013” bėgikai ruošiasi Ispanijoje | Kas vyksta Kaune

„Kauno maratonui 2013” bėgikai ruošiasi Ispanijoje

VšĮ „Kauno maratono klubo“ nuotr.

Neapsikentę Lietuvą sukausčiusio sniego, Kauno maratono klubo bėgikai pasirengimą svarbiausiam metų startui – „Kauno maratonas 2013” – tęsia saulėtoje Ispanijoje. Dešimt sportininkų vadovaujami garsios Lietuvos maratonininkės, trenerės Ingos Juodeškienės jau dvi savaites pluša prie Viduržemio jūros įsikūrusiame Torrevieja miestelyje. Sportininkų stovyklą finansuoja Kauno maratono organizatoriai VšĮ „Kauno maratono klubas“.

„Į stovyklą pakvietėme pačius perspektyviausius savo auklėtinius. Tai jauni, dar mažai kam žinomi, bėgikai, tačiau jų rezultatai jau šiandien yra geresni nei pripažintų sportininkų. Tikime, kad grįžę jie galės siekti aukščiausių rezultatų Lietuvos čempionate, sėkmingai startuos Europos U-20 ir U-23 čempionatuose, o birželį vyksiančiame „Kauno maratone“ iš jų, be abejo, tikimės aukso komandinėje „Gera dovana“ estafetėje“, – sakė Algirdas Pukis, VšĮ „Kauno maratono klubas“ direktorius ir „Kauno maratonas 2013“ organizatorius.

Pietų Ispanijoje bėgikai laisvalaikiui laiko turi nedaug. Kasdien vyksta po dvi treniruotes, o per savaitę kiekvienas įveikia apie 200 km. Atsipūsti sportininkams leidžiama tik sekmadieniais – treniruotė skiriama lengvam prasibėgimui.
Trenerės, Atėnų ir Sidnėjaus olimpinių žaidinių dalyvės bei Lietuvos rekordininkės, I. Juodeškienės teigimu, treniruotės lauke po ilgos lietuviškos žiemos labai svarbios sportininkams.

„Ispanijoje klimatas daug švelnesnis nei Lietuvoje. Kasdien galime treniruotis trumpa, lengva apranga ir neperšalti. Beveik pusę metų treniruojantis maniežuose dažną sportininką pradeda kamuoti psichologinė įtampa, o tai atsiliepia ir fiziologijai, sportininko tobulėjimui ir, aišku, rezultatams. Labai džiaugiuosi, kad klubas sudarė sąlygas išvykti – Lietuvos rinktinė pluša Palangoje, o mes turime idealias sąlygas Ispanijoje“, – sakė I. Juodeškienė.

I. Juodeškienės teigimu, svarbiausias uždavinys šiuo metu adaptuotis prie darbo lauke, pagerinti bendrą organizmo būklę ir pabaigti sunkiausią pasirengimo naujam sezonui dalį.

Lietuvos rekordininkės treniruojami Torrevieja sporto bazėje pluša stajeriai ir šuolininkė su kartimi Miglė Juodeškytė. Nors klubo vadovas apie jaunuosius sportininkus atsiliepia kukliai, jau šiandien jie gali pasigirti nemenkais rezultatais: Šarūnas Mockus Lietuvoje tarp vyrų 1500 m ir 3000 m distancijose yra antras, Remigijus Kančys – Vilniaus pusės maratono distancijos nugalėtojas, Milda Vilčinskaitė – Lietuvos pusės maratono ir ilgų distancijų daugkartinė čempionė, Loreta Kančytė – savo amžiaus grupėje ilgų distancijų nugalėtoja, kartu besitreniruojanti šuolininkė su kartimi Miglė Juodeškytė – Lietuvos rekordininkė.
Kauno maratono klubo auklėtiniai Ispanijoje stovyklauja nuo kovo 25 dienos. Į Lietuvą sustiprėję sportininkai planuoja grįžti balandžio 15 dieną ir planuoja čia surengti ne vieną nemokamą treniruotę „Kauno maratono 2013” dalyviams.

„Kauno maratonas – daugiau nei bėgimas!“

„Kauno maratonas 2013” – tai pirmas kasmetinis, tarptautinis maratono bėgimas Kaune, vyksiantis birželio 9 dieną Kaune.

Maratono organizatoriai – VšĮ „Kauno maratono klubas“ – tikisi, kad „Kauno maratonas“ taps vienu iš dviejų didžiausių bėgimo renginių Lietuvoje bei didžiausia sporto švente Laikinojoje sostinėje ir laukia daugiau nei 2000 dalyvių iš Lietuvos bei užsienio.

„Kauno maratonas“ – skirtas visiems, nepaisant amžiaus, profesijos, įsitikinimų ar fizinio pasirengimo. Tai sporto šventė, kurios tikslas suvienyti miestiečius ir sporto entuziastus, skatinti socialinį ir fizinį aktyvumą, formuoti sveikos gyvensenos tradicijas Lietuvoje.

Atsižvelgdami į kiekvieno pasirengimą, „Kauno maratone“ galima rinktis prestižine laikomą maratono distanciją, pusės maratono, 10 km bėgimus ar komandinę „Gera dovana“ estafetę. Ypatingas dėmesys skiriamas komandiniam bėgimui – skaitlingiausia komanda bendrai įveikusi daugiausiai kilometrų bus apdovanota Kauno miesto mero taure.

Numatytas maratono trasos maršrutas: Žalgirio arena – Karaliaus Mindaugo prospektas, Vytauto Didžiojo (Aleksoto) tiltas, Aleksoto g., Rotušės aikštė, A. Jakšto g., Pilies g., Santakos parkas, Prieplaukos krantinė, Nemuno krantinė iki A. Juozapavičiaus pr., Karaliaus Mindaugo prospektas, Nemuno sala.

Šeimoms ir patiems mažiausiems, linksmiausiems bei azartiškiausiems skiriamas linksmasis „Tichė“ šeimų 1,2 km arba 3,6 km bėgimas Nemuno saloje. Čia taip pat vyks įvairūs renginiai, koncertai, mugės, bus vedamos paskaitos, treniruotės, skleidžiama informacija apie fizinio aktyvumo naudą sveikatai.

Renginio globėjai – visų laikų geriausias Lietuvos lengvaatletis Virgilijus Alekna, Kauno miesto savivaldybė ir Kauno meras Andrius Kupčinskas.

Registruotis į renginį galima čia.

Rekomenduojami video
TOP NAUJIENOS
SUSIJUSIOS NAUJIENOS
Naujausios žinios
EISMAS
112
LAISVALAIKIS
KULTŪRA
VERSLAS
MOKSLAS IR IT
SPORTAS
POLITIKA