„Kauno energija”: daugiabučiais turi rūpintis patys gyventojai | Kas vyksta Kaune

„Kauno energija”: daugiabučiais turi rūpintis patys gyventojai

"Kas vyksta Kaune" skaitytojo Jono nuotr.

Praėjusį savaitgalį kauniečiai, pavartę dviejų skirtingų laikraščių puslapius, turėjo progos susipažinti su faktais, akivaizdžiai parodančiais, kaip galima už šildymą mokėti mažai, atlikus reikiamus veiksmus, ir kaip mokama daug nieko nedarant, rašo AB „Kauno energija” atstovai.

Pastarasis pavyzdys buvo aprašytas 2013 m. kovo 30 dienos dienraščio „Kauno diena” straipsnyje „Sąskaitos už šildymą žlugdo Kauno įžymybes”. Jame kalbinami keletas žinomų Kauno žmonių, kurie gyvena arba turi kūrybines dirbtuves pastatuose, suvartojančiuose daug šilumos. Visi kalbinamieji pasakė, kad sąskaitos už jų patalpose suvartojamą šilumą siekia keletą šimtų litų. Tačiau straipsnyje nėra pasakyta, kad tos patalpos ar butai yra pastatuose, kuriuose šilumos suvartojimas yra išties didelis.

AB „Kauno energija” yra atlikusi vieno iš tų pastatų termovizinį tyrimą, kuris parodė, jog šiluma iš šio pastato išeina ne tik per langus ar duris, bet ir per sienas. Apžiūrėjus iš išorės, panašu, kad jokie pastato būklės pagerinimo darbai čia taip ir nebuvo atlikti. Tas pats pasakytina ir apie kitus straipsnyje minimus atvejus.

Tuo tarpu, tos pačios dienos laikraštyje „Laikinoji sostinė” buvo išspausdintas straipsnis „Atnaujintų namų gyventojai patirtų sunkumų nepamiršo”, kuriame rašoma apie keletą atnaujintų Kauno daugiabučių, kurių gyventojai ėmėsi veiksmų savo namams atnaujinti. Dabar šių namų gyventojai džiaugiasi kartais net ir 100 litų nesiekiančiomis sąskaitomis už suvartotą šilumą.

Kaip geriausios praktikos pavyzdys straipsnyje paminėtas Kauno raj., Akademijos miestelyje, Jaunimo g. 4, esantis atnaujintas namas, kurio gyventojai sako, kad po namo atnaujinimo šilumos jie sutaupo net 65 procentais daugiau nei iki jo. Tačiau, tam, kad toks rezultatas būtų pasiektas, pasak gyventojų, „reikia pasirinkti tinkamus rangovus ir juos kontroliuoti, ir dar kartą kontroliuoti”. AB „Kauno energija” duomenimis, 60 kvadratinių metrų buto šildymas šio namo gyventojams vasario mėnesį kainavo tik 95 litus.

1 2
Rekomenduojami video
TOP NAUJIENOS
SUSIJUSIOS NAUJIENOS
Naujausios žinios
EISMAS
112
LAISVALAIKIS
KULTŪRA
VERSLAS
MOKSLAS IR IT
SPORTAS
POLITIKA