A.Kubilius: duobėtos Kauno gatvės – socialdemokratų kerštas | Kas vyksta Kaune

A.Kubilius: duobėtos Kauno gatvės – socialdemokratų kerštas

Kas vyksta Kaune skaitytojo nuotr.

Tėvynės sąjungos – Lietuvos krikščionių demokratų (TS-LKD) partijos pirmininkas Andrius Kubilius giria savo bendravardžio, Kauno mero, konservatoriaus Andriaus Kupčinsko nuveiktus darbus. Anot A.Kubiliaus, duobėtos Kauno gatvės yra ne A.Kupčinsko darbo brokas, o socialdemokratų kerštas rinkėjams. Laikantis A.Kubiliaus logikos, Kauno gyventojams keršijo ir susisiekimo ministeriją valdę liberalai – pernai ir šiemet Kauno gatvėms taisyti ministerija atseikėjo kone tokias pat sumas, skelbia 15min.lt.

„Šiuo metu aš bent jau vertinčiau tai, ką mes matome, ypač Kauno atžvilgiu, kaip dabartinės valdžios, ir socialdemokratų tam tikra prasme kerštą tiems rinkėjams, kurie didžiuosiuose miestuose labai aiškiai parodė, kad jiems kairioji politika yra netinkama“, – ketvirtadienį spaudos konferencijoje pareiškė konservatorių lyderis.

Pasak jo, pinigus kelių tvarkymui miestuose turi skirti ne savivaldybė, o Susisiekimo ministerija, todėl dėl duobių Kauno gatvėse A.Kubilius siūlo kaltinti ne A.Kupčinską, o susisiekimo ministrą Rimantą Sinkevičių.

Tiesa, A.Kubilius nepaminėjo, kad socialdemokratų Vyriausybė Kauno keliams skyrė kone tiek pat lėšų, kiek praėjusioji.

Kauno meras A.Kupčinskas 15min.lt patvirtino, kad Susisiekimo ministerijos skiriama suma Kauno kelių remontui pernai ir šiemet beveik nesiskiria.

„Šiemet bus skiriama 10,7 mln. litų, o pernai skirta 11 mln. litų. Dar 5 mln. pernai buvo skirti Panemunės tiltui griauti, šiemet preliminariai 6 mln. litų numatyti Panemunės tilto statyboms. Lašas nuo lašo nesiskiria. Lašas visada liks lašu jūroje, ar tai bus prie praėjusios Vyriausybės, ar prie dabartinės“, – teigė A.Kupčinskas.

Pasak jo, pats miestas duobių lopymui pernai skyrė apie 2 mln. litų. Šiemet tam jau numatyta skirti 500 tūkst. litų, o dar 4 mln. litų tikimasi peržiūrint miesto biudžetą liepos mėnesį.

A.Kupčinskas teigia, kad duobių gatvėse problema nebus išspręsta tol, kol nebus Kelių priežiūros fondo lėšos tolygiai skirstomos miestų ir magistraliniams keliams.

„Kaunas tikrai nėra tvarkomas blogai. Yra tvarkomas, mano manymu, geriau nei Vilnius. Vilnius tuoj liks, kaip vakar supratome, su lėktuvais, bet be mikroautobusiukų, o Kauno meras dvi kadencijas valdęs 400 tūkst. gyventojų turintį miestą turi tikrai labai daug patirties“, – pareiškė A. Kubilius.

Statistikos departamento duomenimis, Kaune jau seniai nebegyvena 400 tūkst. žmonių. 2012 m. Kaune buvo įsikūrę vos 311 tūkst. Lietuvos gyventojų.

Rekomenduojami video
TOP NAUJIENOS
SUSIJUSIOS NAUJIENOS
Naujausios žinios
EISMAS
112
LAISVALAIKIS
KULTŪRA
VERSLAS
MOKSLAS IR IT
SPORTAS
POLITIKA