Antrus metus iš eilės LRT moterų rankinio taurę iškovojo Kauno „Acme-Žalgiris” (foto) | Kas vyksta Kaune

Antrus metus iš eilės LRT moterų rankinio taurę iškovojo Kauno „Acme-Žalgiris” (foto)

Evaldo Šemiotos nuotr.

LRT rankinio moterų taurę antrus metus iš eilės iškovojo šio sezono šalies pirmenybių lyderė Kauno „ACME-Žalgirio“ komanda. Kauno sporto halėje vykusiose lemiamose rungtynėse kaunietės po atkaklios ir permainingos kovos 32:30 (14:14) įveikė šalies čempiones Kauno rajono HC „Garliavos SM – CASCADA“ rankininkes, skelbia rankinis.lt

Prieš prasidedant rungtynėms tylos minute buvo pagerbtas neseniai miręs Lietuvos rankinio patriarchas Janis Grinbergas.

Rungtynės buvo vertos finalo: aikštelėje nuolat buvo jaučiama įtampa ir žaidėjų susikaupimas. Laimėti finalą buvo pasiruošusios abi komandos.

Pirmo kėlinio pradžioje į priekį neženkliai buvo išsiveržusi „ACME-Žalgiris“ ekipa, tačiau Kauno raj. rankininkės persvarą panaikino ir likusią pirmo kėlinio laiką kova vyko taškas į tašką. Pirmo kėlinio metu nei vienai komandai taip ir nepavyko išsiveržti į priekį ir prieš prasidedant antram kėliniui rezultatas buvo lygus – 14:14.

Antrame kėlinyje intriga rungtynėse tęsėsi. Abi komandos įnirtingai kovėsi dėl kiekvieno kamuolio, rankininkės atiduodavo visas jėgas kiekvienoj atakoj. Iki rungtynių pabaigos likus 10 minučių dviejų įvarčių skirtumu priekyje buvo Kauno „ACME-Žalgiris“ 25:27. Po kelių minučių „Garliava SM – CASCADA“ žaidėja Jurgita Daugėlaitė išlygino rezultatą 27:27.

Rungtynių pabaigoje, likus trims minutėms iki finalinio teisėjų švilpuko, skelbiančio rungtynių pabaigą, „ACME-Žalgiris“ ekipai pavyko atitolti nuo varžovių trijų įvarčių skirtumu 30:27. Kauno raj. HC „Garliava SM – CASCADA“ vyriausioji trenerė Rita Urnikienė reaguodama į didėjančią persvarą paprašė minutinės pertraukėlės.

Likus dviems minutėms iki rungtynių pabaigos raudoną kortelę gavo ir daugiau savo komandai padėti negalėjo viena „ACME-Žalgiris“ komandos lyderių Audinga Kniubaitė, iki pašalinimo žaidėja spėjo savo komandai pelnyti 4 įvarčius.

Rungtynes laimėjo geriau lemiamomis akimirkomis sužaidusi Kauno „ACME-Žalgiris“ ekipa 32:30.

Nugalėtojoms daugiausiai įvarčių pelnė Gabija Vidūnaitė – 10, Neringa Palionytė – 9.

HC „Garliava SM – CASCADA“ ekipoje daugiausiai įvarčių pelnė Diana Šatkauskaitė – 10, Indrė Mockevičiūtė – 8, Daiva Būtėnaitė – 7.

Po rungtynių komandos buvo apdovanotos atminimo medaliais, o laimėtojai buvo įteikta taurė, kurią įteikė Kauno miesto meras Andrius Kupčinskas.

Geriausia finalo rungtynių žaidėja Kauno raj. HC „Garliava SM – CASCADA“ ekipoje buvo pripažinta vartininkė Roberta Sadauskaitė, varžovių gretose – Gabija Vidūnaitė.

2012 metų finale „ACME-Žalgiris“ rezultatu 29:27 įveikė Vilniaus VPU „Šviesos-Eglės“ komandą.

Rekomenduojami video
TOP NAUJIENOS
SUSIJUSIOS NAUJIENOS
Naujausios žinios
EISMAS
112
LAISVALAIKIS
KULTŪRA
VERSLAS
MOKSLAS IR IT
SPORTAS
POLITIKA