Pirmą kartą istorijoje KTU studentų atstovybei vadovaus mergina | Kas vyksta Kaune

Pirmą kartą istorijoje KTU studentų atstovybei vadovaus mergina

KTU nuotr.

Kovo 22 d. Kauno technologijos universiteto Studentų atstovybės prezidente tapusi KTU Tarptautinių studijų centro ketvirtakursė Monika Simaškaitė (64 balsai „už“, 6 – „prieš“) teigia, kad svarbiausia Studentų atstovybės pareiga yra komandinis darbas ir ieškoti visiems studentams svarbių dalykų, informuoja KTU studentų atstovybė.

Tai gali būti ir studijų kokybė, ir aplinkos kūrimas. Jau ketverius metus nuo pat pirmo kurso Studentų atstovybėje dirbanti mergina (ji buvo atsakinga ir už socialinius, ir už akademinius reikalus) teigia, kad svarbiausias dalykas – besikeičiančiame Universitete priimti daugelį tenkinančius sprendimus, padaryti taip, kad jungiantis fakultetams, o kartu ir studentų atstovybėms, keičiantis struktūroms, nebūtų nepatenkintų, užmirštų ar kitaip nustumtų į paribį ir neišklausytų nuomonių.

„Kandidatavau į KTU Studentų atstovybės prezidento pareigas todėl, kad noriu baigti darbus, kuriuos pradėjome, todėl, kad matau veiklų, kurias esame pajėgūs vykdyti. Vienos iš jų – mentorystė (dalijimasis patirtimi ir kompetencijomis, pavyzdžiui, Studentų atstovybės alumnų – su mumis, mūsų – su moksleiviais“, – sakė Monika Simaškaitė.

Ji net kelis kartus pabrėžė komandinio darbo svarbą, dalijimąsi veiklomis, sąsajas su kitų universitetų ir kolegijų savivaldomis, nes tik taip mato prasmę savo darbe.

Į studentų klausimus, kaip motyvuoti ir skatinti didesnį studentų aktyvumą, Monika atsakė labai realistiškai. Ji mano, kad ir mūsų visuomenė yra pasyvoka, tad studentai iš jos atsineša tam tikrus elgsenos modelius. „Kai tapsime atviresni, būsime įdomesni, – pabrėžė naujoji prezidentė. – Reikia leisti kiekvienam studentui dalyvauti tam tikrose veiklose, išklausyti įvairias nuomones, atsižvelgti į kritiką.“

Rekomenduojami video
TOP NAUJIENOS
SUSIJUSIOS NAUJIENOS
Naujausios žinios
EISMAS
112
LAISVALAIKIS
KULTŪRA
VERSLAS
MOKSLAS IR IT
SPORTAS
POLITIKA