Merginai reikalingas kepenų donoras (artimieji atšaukia savo prašymą, tai neteisėta) | Kas vyksta Kaune

Merginai reikalingas kepenų donoras (artimieji atšaukia savo prašymą, tai neteisėta)

kaunas.lt nuotr.

Jaunai panelei, labai norinčiai gyventi, skubiai reikalingas kepenų donoras transplantacijai. Po stipraus apsinuodijimo jos kepenys nustojo funkcionuoti ir nepersodinus šio organo kelių dienų laikotarpyje mergina gali mirti.

Merginos kraujo grupė – antra Rh+. Visa šeima, artimieji bei draugai laukia gerų žmonių pagalbos. Žadama atsilyginti.

PAPILDYTA portalo lrytas.lt informacija

Nacionalinio transplantacijos biuro direktoriaus pavaduotoja Audronė Būziuvienė tvirtina, kad šioje situacija savo darbo neatliko ir sergančią merginą gydantys medikai – jie artimiesiems tinkamai nepaaiškino apie galimus gydymo metodus ir kaip jų siekti. „Taip, žinoma, tokie kreipimaisi į visuomenę yra neteisėta ir žeidžia pačią donorystės idėją, kad ji turi būti savanoriška, neatlygintina ir konfidenciali“.

A. Būziuvienė neatmeta, kad 22 m. merginos tėvai buvo suklaidinti ir po I. Matijošaitienės mirties kilusio ažiotažo. „Galbūt tas viešumas, kuris lydėjo I. Matijošaitienės organų donorystę, merginos tėvams leido tikėtis, kad šiuo klausimus galima spręsti viešai. Bet juk ir I. Matijošaitienės atveju buvo pažeistas organų donorystės konfidencialumo principas“.

Portalui lrytas.lt susisiekus su merginos tėvu, šis taip pat pripažino, jog paskubėjo su tokiu prašymu. „Nacionalinis transplantacijos biuras sakė, kad mes paskubėjome, nes viskuo rūpinasi jie. Išgirdau, kad jeigu kepenų transplantacija tikrai bus reikalinga, kepenys bus surastos. Todėl ankstesnį savo kreipimąsi į visuomenę mes atšaukiame“, sakė merginos tėvas Alvydas.

Rekomenduojami video
TOP NAUJIENOS
SUSIJUSIOS NAUJIENOS
Naujausios žinios
EISMAS
112
LAISVALAIKIS
KULTŪRA
VERSLAS
MOKSLAS IR IT
SPORTAS
POLITIKA