2013 m. Kauno kultūros renginiams ir projektams savivaldybė numatė 1,7 mln. litų | Kas vyksta Kaune

2013 m. Kauno kultūros renginiams ir projektams savivaldybė numatė 1,7 mln. litų

Tomo Bendiko nuotr.

Kauno miesto taryba patvirtino pagrindinių 2013 m. Kauno miesto kultūros renginių (projektų), profesionaliojo meno projektų, jaunųjų menininkų ir mėgėjų meno projektų dalinio finansavimo sąmatas.

Paraiškas pateikusiems kultūros renginių organizatoriams ir kūrėjams iš miesto biudžeto šiemet skirta kiek daugiau nei 1,7 mln. Lt.

Prioritetas – pagrindiniams miesto renginiams

Kauno miesto savivaldybės taryba patvirtino pagrindinių 2013 m. Kauno miesto kultūros renginių (projektų) dalinio finansavimo sąmatą. Iš viso buvo gautos 43 įvairių kultūros įstaigų parengtos paraiškos. Komisija atrinko 32 projektus, jų įgyvendinimui skirta 900 tūkst. Lt.

Tarp patvirtintų projektų kauniečiams bei miesto svečiams jau gerai pažįstami renginiai: Kauno meno bienalė „Textile”, Pažaislio muzikos festivalis, Tarptautinis džiazo festivalis ,,Kaunas Jazz”, Tarptautinis festivalis „Operetė Kauno pilyje”, Tarptautinis fotografijos festivalis „Kaunas Photo”, Tarptautinis Kauno kino festivalis, Festivalis „Lietuvos teatrų pavasaris, Festivalių-konkursų ciklas „Kaunas Cantat”.

Kauno miesto savivaldybė taip pat yra numačiusi finansuoti ir viešųjų kultūros įstaigų, kurių steigėja ar dalininkė yra ji pati, veiklos programas, skirtas užtikrinti savarankiškų savivaldybių funkcijų kultūros srityje įgyvendinimą. Kiek daugiau nei 0,5 mln. Lt skirta Pažaislio kultūros ir turizmo centrui, „Girstučio” kultūros ir sporto centrui, Kauno įvairių tautų kultūrų centrui, Kauno kino studijai, Kauno mažajam teatrui, viešajai įstaigai „Teatro projektai” ir VšĮ „Artkomas”.

Dėmesys profesionaliajam menui

Kaune veikiančioms ne biudžetinėms kultūros srities įstaigoms, vienijančioms profesionaliojo meno kūrėjus ir įgyvendinančioms profesionaliojo meno kūrybos ir sklaidos projektus, buvo skirta 100 tūkst. Lt.

Iš viso buvo gautos 33 paraiškos, komisija iš jų atrinko 19 projektų, tarp kurių: Lietuvos kamerinės muzikos festivalis, Klasikinės muzikos koncertų ciklas „Šv. Velykos ir šv. Kalėdos su klasika”, tęstinis projektas „Kaunas fotografijoje”, Tarptautinio meno projekto „Creanature” parodos pristatymas Kaune.

Remiami ir jaunieji kūrėjai, ir meno mėgėjai

Į dalinį finansavimą iš Kauno miesto savivaldybės biudžeto galėjo pretenduoti ir jaunieji menininkai (nuo 14 iki 35 metų), kūryba ir meno veikla užsiimantys Kaune. Buvo gauta 21 fizinių ir juridinių asmenų parengta paraiška. Komisija atrinkto 14 vertingiausių projektų, jų įgyvendinimui skirta 40 tūkst. Lt.

Patvirtintoje 2013 m. jaunųjų menininkų projektų dalinio finansavimo programoje numatyta iš dalies finansuoti jaunųjų menininkų kūrybinius projektus, jaunųjų menininkų profesinio meistriškumo kėlimo projektus ir debiutus, skirtus skatinti menine kūryba ir meno veikla užsiimančius asmenis.

Dar 100 tūkst. Lt šiemet buvo skirta 35 mėgėjų meno projektams. Pretenduoti į šios programos finansavimą galėjo mieste veikiančios ne biudžetinės kultūros srities įstaigos, mėgėjų meno kolektyvai, organizacijos, vienijančios ir įgyvendinančios mėgėjų meno kūrybos ir sklaidos projektus.

Atrenkant mėgėjų meno projektus, komisija prioritetus teikė projektams, skirtiems valstybės istorijai ir kultūrai reikšmingų sukakčių paminėjimui: S. Dariaus ir S. Girėno skrydžiui per Atlantą 80-osioms metinėms, 1863 m. sukilimo 150-osioms metinėms, K. Donelaičio 300-ųjų metinių minėjimo pasiruošimui bei kitų reikšmingų jubiliejinių sukakčių paminėjimui.

Rekomenduojami video
TOP NAUJIENOS
SUSIJUSIOS NAUJIENOS
Naujausios žinios
EISMAS
112
LAISVALAIKIS
KULTŪRA
VERSLAS
MOKSLAS IR IT
SPORTAS
POLITIKA