Paskutinės „Žalgirio“ VTB lygos grupės rungtynės su „Nizhny Novgorod“ pabaigtos pergale (video) | Kas vyksta Kaune

Paskutinės „Žalgirio“ VTB lygos grupės rungtynės su „Nizhny Novgorod“ pabaigtos pergale (video)

Sėkmingą VTB Vieningosios lygos reguliarųjį sezoną Kauno „Žalgirio“ krepšininkai baigė pergalingai. Sekmadienį „Žalgirio“ arenoje kauniečiai nugalėjo „Nizhny Novgorod“ komandą 69:62 (9:13, 24:19, 18:19, 18:11) ir iškovojo 16-ąją pergalę per 18 sužaistų rungtynių, skelbia Zalgiris.lt

Per pirmąsias 6 minutes žalgiriečių sąskaitoje buvo vienas taiklus metimas iš aštuonių (Kšištofo Lavrinovičiaus tritaškis) ir keturios klaidos, todėl nenuostabu, kad „Nizhny Novgorod“ pirmavo 9:3. Į aikštelę žengę Rimantas Kaukėnas ir Darjušas Lavrinovičius nutraukė nesėkmingą „Žalgirio“ atakų bangą – 7:11. Suaktyvinę veiksmus gynyboje kauniečiai neleido varžovams didinti persvaros, o po Oliverio Lafayette‘o trečiojo perimto kamuolio greitoje atakoje pasižymėjo Mario Delašas – 9:13.

Prasidėjus antrajam kėliniui žalgiriečiai pabandė susigrąžinti iniciatyvą į savo rankas. D.Lavrinovičius pelnė 4 taškus, po tris surinko R.Kaukėnas ir tritaškį įmetęs Donnie McGrathas – 19:18. Svečiai iš Rusijos taip lengvai nepasidavė ir vėl įjungė aukštesnę pavarą gynyboje. Privertę žalgiriečius suklysti, ir R.Kaukėnui užsidirbus ketvirtąją asmeninę pražangą, „Nizhny Novgorod“ vėl išsiveržė į priekį 25:18. Reaguodami į tai „Žalgirio“ krepšininkai pabandė išnaudoti savo turimą ūgio persvarą. Pražangomis vis stabdomas Mindaugas Kuzminskas sumetė 7 baudas ir pridėjo tritaškį (29:32), D.McGrathas taikliai atakavo iš vidutinio nuotolio, o prieš paskutinę varžovų ataką Joanas Plaza taktiškai sumažino penketą ir tai davė vaisių. Vytenis Lipkevičius perėmė kamuolį ir persvėrė rezultatą „Žalgirio“ naudai – 33:32.

Trečiojo kėlinio pradžioje energingai darbavosi D.Lavrinovičius ir V.Lipkevičius, ne tik pasižymėję patys, bet ir sukūrę progas antriesiems šansams – 39:35. Savo ruožtu „Nizhny Novgorod“ kėlinį pradėjo 3 taikliais tritaškiais (41:39). Rusų pavyzdžiu pasekė ir M.Delašas, smeigęs tolimą metimą (42:41). Po to kurį laiką po kiekvienos rezultatyvios atakos keitėsi pirmaujanti ekipa, kol galiausiai susinervinęs D.Lavrinovičius dėjimu su pražanga pabandė išjudinti šeimininkus. Panašios atakos metu M.Kuzminskas buvo sustabdytas pražanga ir sumetė baudas (51:47), bet savo pranašumo padrikai žaidę žalgiriečiai neįtvirtino ir po 30 minučių žaidimo rezultatas buvo lygus 51:51.

Chaotiškai besiklostančios situacijos tęsėsi ir ketvirtajame kėlinyje: iš krepšio išsisuko tiek R.Kaukėno mestos baudos, tiek dvitaškis. Kas nesisekė puolime, žalgiriečiai kompensavo darbu gynyboje. „Nizhny Novgorod“ penkias minutes nepelnė taškų, o kitoje aikštės pusėje M.Delašas pasižymėjo dukart bei tritaškį pridėjo Adas Juškevičius – 58:51. Nepaisant D.Lavrinovičiaus dvitaškio, svečiai galiausiai atrišo krepšį ir vėl priartėjo iki minimumo (59:60). Broliai su tuo nesitaikstė ir iš pradžių Kšištofas taikliai šovė iš toli, o po to Darjušas įmetė dvitaškį – 65:59. Paskutines intrigos kibirkštis užgesino M.Kuzminsko dėjimas ir O.Lafayette‘o taiklios baudos – 69:62.

Rekomenduojami video
TOP NAUJIENOS
SUSIJUSIOS NAUJIENOS
Naujausios žinios
EISMAS
112
LAISVALAIKIS
KULTŪRA
VERSLAS
MOKSLAS IR IT
SPORTAS
POLITIKA