Kaunas Jazz skelbia 23-ąjį pavasarį Kaune su išskirtiniais muzikiniais projektais | Kas vyksta Kaune

Kaunas Jazz skelbia 23-ąjį pavasarį Kaune su išskirtiniais muzikiniais projektais

Organizatorių archyvo nuotr.

Festivalio siela ir Kaunas Jazz sumanytojas Jonas Jučas sakė, kad festivalis Kaunas Jazz kiekvienais metais yra kažkam dedikuojamas. Šiemet festivalis skirtas paminėti tarptautinę džiazo dieną, kuri yra paskelbta UNESCO vertybe. Festivalyje koncertuos kolektyvai ir atlikėjai iš JAV, Japonijos, Izraelio, Lenkijos, Šviecarijos, Pietų Afrikos ir žinoma, Lietuvos.

Balandžio 25-28d. koncertai Kaune tradiciškai vyks Rotušėje, Sinagogoje, Karo muziejaus sodelyje, Vienybės aikštėje, Vytauto bažnyčioje, atrestauruotoje VDU koncertų salėje bei klube COMBO, o 29-ą, pirmadienį, baigiamasis akordas skambės Vilniuje.

Žalgirio arenoje vyks pagrindinis festivalio koncertas su “Naturally 7” ir pagal tradicijas paskutinis pavasario džiazo festivalio akordas skambės Vilniaus kongresų rūmuose. Organizatoriai džiaugiasi, kad šiais metais į Lietuvą pavyks prisikviesti pasaulinio lygio žvaigždę Hiromi.

Tiesiogines transliacijas iš Vienybės aikštės ir klubo “Combo” galėsite stebėti portale „Kas vyksta Kaune” (spauskite čia)

Šiais metais festivalyje klausytojų laukia 11 nemokamų renginių ir 10 mokamų.

Kaip ir kiekvienais metais numatomos specialios akcijos, tokios kaip džiazuojantis autobusas, klube COMBO visą balandį vyks įvairūs džiazo renginiai.

Senamiestyje bus pakabinta per 40 “Kaunas Jazz” vėliavų, kurios ne tik kvies į artėjantį festivalį, bet ir bandys prikviesti vis neateinantį pavasarį. Juk Kaunas Jazz festivalio metu retais atvejais būna prastas oras.

Kai kurie festivalio koncertai iš Vienybės aikštės ir klubo COMBO bus transliuojami tiesiogiai per “Kas vyksta Kaune” portalą ir Kaunas Jazz Facebook puslapį.

“Per Kaunas Jazz tikrieji saulės spinduliai atkeliauja į miestą, tuo pačiu Kauno arkivyskupas pažadėjo, kad užsakys gerą orą”, sakė Kauno miesto meras Andrius Kupčinskas.

Festivalio meno vadovė Indrė Jučaitė sakė, kad pagrindinis festivalio akcentas šiais metais bus paskutinis koncertas Kaune, Žalgirio arenoje, kur vienintelį koncertą Lietuvoje atliks “Naturally 7”, kurie scenoje kūrinius atlieka tik savo balsais.

Šiemet sukanka 20 metų, kai festivalį remia pagrindinis festivalio mecenatas “Jacobs”.

Bilietus galima įsigyti per Tiketa.lt sistemą, Kaunas Jazz būstinėje, senamiesčio turizmo biure.

Rekomenduojami video
TOP NAUJIENOS
SUSIJUSIOS NAUJIENOS
Naujausios žinios
EISMAS
112
LAISVALAIKIS
KULTŪRA
VERSLAS
MOKSLAS IR IT
SPORTAS
POLITIKA