Latvių filmas „Svajonių komanda 1935“ – ir „Romuvos“ ekrane | Kas vyksta Kaune

Latvių filmas „Svajonių komanda 1935“ – ir „Romuvos“ ekrane

kaunas.lt nuotr.

Visą kovo mėnesį „Romuvos” kino teatre rodomas latvių kūrėjų filmas „Svajonių komanda 1935″ vilios krepšiniui, patriotizmui ir kokybiškam kinui neabejingus žiūrovus.

Latvijoje „Svajonių komanda 1935″, sulaukusi daugiau nei 150 tūkstančio žiūrovų, pamažu skinasi kelius Lietuvoje. Vasario 22 d. vykusioje oficialioje premjeroje dalyvavusios svarbios Lietuvos krepšinio legendos bei visuomenėje žinomi asmenys, negailėjo pagyrų dramatiškam bei patriotiškam latvių kino kūrėjų žvilgsniui į 1935 m. krepšinio įvykius.

1935 metai, Ženeva, Šveicarija. Krepšinis Europoje yra gan naujas, vis dar nelabai populiarus žaidimas, ir Ženevoje rengiamas Europos čempionatas – pirmas oficialus tarptautinis nacionalinių rinktinių turnyras senajame žemyne. Kiekviena komanda nori būti pirma, nori įrašyti savo vardus į sporto istoriją.

Latvijos rinktinės treneris Baumanis yra įsitikinęs, kad viskas yra įmanoma, jis mano, kad krepšinis gali tapti populiariu žaidimu, galinčiu suvienyti skirtingų pažiūrų bei interesų žmones. Jis tiki, kad visos Europos šalys yra vienodai svarbios ir lygiavertės, o laimės geriausias. Tačiau savo kelionėje jis greitai sužino, kad tiek triumfas, tiek ir pralaimėjimas yra žaidimo dalis. Baumanis susiduria su daug sunkumų, tačiau susilaukia netikėtos pagalbos iš jam artimiausių žmonių.

Latvių režisieriaus Aigars Grauba tikrais faktais paremta kino juosta – tai ne tik mažos, nežinomos tautos pergalė 1935 m. Europos krepšinio čempionate, bet ir išsilaisvinusios, patriotiškos tautos simbolis.

Kauno miesto vicemeras Stanislovas Buškevičius rekomenduoja šį filmą kiekvienam lietuviui: „Tai iš tikrųjų labai puikus patriotinis istorinis filmas, kurį kiekvienas lietuvis turėtų pamatyti„

Norintys pamatyti filmą apie svarbius krepšinio istorijos momentus kviečiami į„Romuvos” kino teatrą. Bilietai platinami www.bilietupasaulis.lt ir kino teatro „Romuva” kasoje.

Rekomenduojami video
TOP NAUJIENOS
SUSIJUSIOS NAUJIENOS
Naujausios žinios
EISMAS
112
LAISVALAIKIS
KULTŪRA
VERSLAS
MOKSLAS IR IT
SPORTAS
POLITIKA