Iš čiaupo teka žalias vanduo? | Kas vyksta Kaune

Iš čiaupo teka žalias vanduo?

Kas vyksta Kaune skaitytojos Indrės nuotr.

Į „Kas vyksta Kaune” redakciją kreipėsi kaunietė Indrė, kuri praneša, kad namie iš krano bėga žalias karštas vanduo. Ji klausia, kas čia per kosminės spalvos skystis?

Kaip skelbiama Kauno energijos interneto puslapyje, sodrios žalios spalvos vanduo išduoda prasiveržus termofikacinį vandenį; tai reiškia, kad kažkurioje vietoje šilumos tiekimo vamzdynas ar karšto vandens šildytuvas yra nesandarus.

Bendrovės „Kauno energija“ Šilumos tinklų departamento direktorius Aleksandras Sigitas Matelionis sako, kad jei visi šilumos ūkio prietaisai tvarkingi, žalios spalvos vandens vartotojas nemato: termofikacinis vanduo cirkuliuoja tik uždarose šildymo sistemose.

O sodriai žalias jis todėl, kad būtų galima atskirti nuo geriamojo, lietaus ar gruntinio vandens. Atvejų, kai vartotojai praneša pastebėję iš čiaupo bėgantį žalios spalvos vandenį, pasitaiko kasmet.

Ką reikėtų daryti, pastebėjus tokį nuotėkį? Ar iš čiaupo bėgantis žalsvas vanduo pavojingas sveikatai?

Šilumos tinklų departamento vadovas nuramino: termofikaciniam vandeniui dažyti naudojama natrio druska, arba fluoresceinas – nepavojinga sveikatai medžiaga, kurią Valstybinis visuomenės sveikatos centras leidžia naudoti termofikaciniam vandeniui dažyti. Vis dėlto maistui ruošti tokio vandens naudoti nepatartina.

Pastebėjus žalią vandenį, būtina skubiai pranešti namą eksploatuojančiai organizacijai ir bendrovės “Kauno energija“ dispečerinei tarnybai telefonu 8 (37) 36 15 17.

Rekomenduojami video
TOP NAUJIENOS
SUSIJUSIOS NAUJIENOS
Naujausios žinios
EISMAS
112
LAISVALAIKIS
KULTŪRA
VERSLAS
MOKSLAS IR IT
SPORTAS
POLITIKA