Kauno policija siunčia pagalbos šauksmą dėl duobių | Kas vyksta Kaune

Kauno policija siunčia pagalbos šauksmą dėl duobių

Kas vyksta Kaune nuotr.

Kauno policijos atstovai kreipėsi į miesto saugaus eismo komisiją dėl padidėjusio avarijų skaičiaus avaringose ir duobėtose miesto gatvėse.

Saugaus eismo komisijos posėdyje komisijos pirmininkas Vytas Bancevičius pareiškė, kad duobės šiais metais iš viso nebus remontuojamos, nes miesto tvarkymo skyrius neturi lėšų jų remontui. Dabar vyksta tik laikinas duobių remontas, kai remontuojamos pavojingos duobės, tačiau vairuotojai džiūgauti neturėtų, nes tai tik laikinas sprendimas, gelbėsiantis kelis mėnesius.

Gediminas Žemaitis komisijos posėdyje piktai pagrūmojo, kad reikia spręsti šią situaciją, nes kiekvieną dieną per miestą važinėja specialiųjų tarnybų automobiliai, teikiantys operatyvią pagalbą miesto gyventojams, jie per kai kurias miesto gatves jau sunkiai pravažiuoja, gadinamos transporto priemonės.

Miesto tvarkymo skyriaus vedėjas Aloyzas Pakalniškis patikino, kad šiuo metu laukiama kelių direkcijos lėšų, jų šiais metais planuojama gauti apie 11 mln. litų. Iš jų 5 mln. litų bus skirti gatvių remontui, jų remontas turėtų prasidėti balandį.

Komisijos pirmininkas pripažino, kad šioje situacijoje miesto gyventojams padėti negali, nes biudžete nėra lėšų. Miesto gyventojai turėtų važinėti atsargiai, saugodami savo automobilius bei gerbdami kitus eismo dalyvius. Taip pat pasiūlyta dažniau vaikščioti pėsčiomis, taip mažinant automobilių skaičių miesto gatvėse.

Šią savaitę “Kas vyksta Kaune” skaitytojai atsiuntė nuotraukas, kaip Aušros gatvėje kauniečiai pažymėjo kelias pavojingas duobes pasodindami tulpes. Kiti vairuotojai redakcijai pasakojo, kad įvažiavus į duobę ir išsikvietus policiją, pareigūnai rekomenduoja nepildyti eismo įvykio deklaracijos, nes vairuotojas gali būti nubaustas bauda ar teisių atėmimu.

Rekomenduojami video
TOP NAUJIENOS
SUSIJUSIOS NAUJIENOS
Naujausios žinios
EISMAS
112
LAISVALAIKIS
KULTŪRA
VERSLAS
MOKSLAS IR IT
SPORTAS
POLITIKA