Naujas Kauno oro uosto vadovas perversmo nepadarė – po 4 mėnesių traukiasi iš pareigų | Kas vyksta Kaune

Naujas Kauno oro uosto vadovas perversmo nepadarė – po 4 mėnesių traukiasi iš pareigų

Asmeninio archyvo nuotr.

Vos keturis mėnesius Kauno oro uostui vadovavęs Povilas Ugianskis traukiasi iš užimamų pareigų. Kaip portalui vz.lt sakė P.Ugianskis, “nuo pirmų buvusio Kauno oro uosto vadovo atėjimo į viceministro postą dienų prasidėjo nesusikalbėjimas. Strateginių klausimų derinimas tapo neįmanomas“.

Dabartinis oro uosto vadovas prašymą atleisti iš užimamų pareigų pateikė praėjusį trečiadienį. Jame teigiama, kad nuo kovo 15d. darbą jis palieka dėl asmeninių priežasčių.

Kaip vz.lt interviu komentavo P. Ugianskis, įtakos jo sprendimui turėjo tai, kad buvęs Kauno oro uosto vadovas nesuvokia, kad jis oro uostui jau nebevadovauja, nes yra viceministras, kuruojantis oro uostų klausimus bendrai, tuo tarpu direktorius oro uostui buvo reikalingas tam, kad būtų kam padėti parašą.

P. Ugianskis mano, kad Vilniaus ir Kauno oro uostams nebus ieškomi nauji vadovai, nes yra planas apjungti visus Lietuvos oro uostus, kuriuos valdys naujai kuriama šalies oro valdymo įmonė. Jai tikriausiai vadovaus artimas ministerijai žmogus.

Naujasis Kauno oro uosto vadovas išrinktas vadovaujant tuometiniam susisiekimo ministrui Eligijui Masiuliui. Naujam vadovui buvo keliamas tikslas į Kauno oro uostą pritraukti naujų aviacijos kompanijų, plėsti skrydžių maršrutų tinklą, didinti neaviacines pajamas, per oro uostą gabenamų krovinių srautus.

Oro uosto vadovo konkursas paskelbtas, kai iš pareigų pernai rugpjūtį dėl asmeninių priežasčių pasitraukė tuometinis vadovas Arijandas Šliupas, oro uostui vadovavęs nuo 2007-ųjų. Vėliau p. Šliupas dirbo privačioje aviacijos įmonėje, pasikeitus valdžiai, tapo susisiekimo ministro patarėju, o neseniai pradėjo eiti viceministro pareigas.

Paprašytas žurnalistų pakomentuoti susiduriusią situaciją, A. Šliupas paminėjo, kad P.Ugianskis išeina savo noru ir kad jis nežino kitų atsitatydinimo priežasčių. Visą interviu galite skaityti čia.

Rekomenduojami video
TOP NAUJIENOS
SUSIJUSIOS NAUJIENOS
Naujausios žinios
EISMAS
112
LAISVALAIKIS
KULTŪRA
VERSLAS
MOKSLAS IR IT
SPORTAS
POLITIKA