„Kauno miesto herojai” – nematoma didvyriškumo ir kasdienybės pusė (foto) | Kas vyksta Kaune

„Kauno miesto herojai” – nematoma didvyriškumo ir kasdienybės pusė (foto)

Asociatyvi/Archyvo nuotr.

Praėjusį pirmadienį VDA Kauno fakulteto galerijoje vyko Kristinos Čyžiūtės fotografijų ir pasakojimų ciklo „Kauno miesto herojai” pristatymas, kuriame autorė savo fotografijų ir mini tekstilės ciklu siūlo pažvelgti į nematomą didvyriškumo ir kasdienybės pusę, kurioje visos prasmės kuriamos tarpžmogiškųjų santykių erdvėje.

Menotyrininkė Gintarė Kovaliovaitė sako, kad šiandien, kai daug svarbiau apie savo darbus yra kalbėti, juos pristatyti ir strateguoti, perdengti juos misijomis ir vizijomis, mes skęstam nesibaigiančių reprezentacijų ir informacijos jūroje. Todėl šioje prasmių seklumoje „herojiškumas“ pats formuoja kūnus, garsiai kalbančius apie savo darbus.

Naudodama fotoreportažą, autorė siekia atskleisti herojiškumą ar darbo momentiškumą, jo laikiškumą. Mąstydama apie realybės sankirtas kasdienybėje, autorė teigia, jog dažniausiai tikrove laikome tą vaizdą, kuris yra užfiksuotas ir reprezentuotas viešam vartojimui, tuo tarpu, visi tylintys vaizdai lieka neišgirsti. Todėl fotoreportažus Kristina Čyžiūtė pratęsia šalia jų įsitaisiusiomis kūrinių ir jų personažų istorijomis, susipinančiomis į vieną bendrą pasakojimą.

Ši paroda kviečia ne tik permąstyti herojaus ir herojiškumo sampratą, susipažinti su tais, kurie mūsų kasdienybę daro įmanoma, bet ir atverti savo širdį galimybėms, senai sugulusioms į mūsų kasdienybės
lentynas.

Parodą VDA Kauno fakulteto galerijoje (Muitinės g. 4) aplankyti galite iki kovo 15 d.

Rekomenduojami video
TOP NAUJIENOS
SUSIJUSIOS NAUJIENOS
Naujausios žinios
EISMAS
112
LAISVALAIKIS
KULTŪRA
VERSLAS
MOKSLAS IR IT
SPORTAS
POLITIKA