Penktadienio naktį Kauno klinikose gimė ketvertukas (papildyta) | Kas vyksta Kaune

Penktadienio naktį Kauno klinikose gimė ketvertukas (papildyta)

SXC nuotr.

Naktį iš ketvirtadienio į penktadienį Kauno klinikose gimė ketvertukas. Trys berniukai, viena mergaitė ir mama po gimdymo jaučiasi gerai, informuoja Kauno klinikos.

Pirmasis naujagimis iš ketvertuko LSMUL Kauno klinikų Akušerijos ir ginekologijos klinikos Gimdymo skyriuje gimė 2 val. 49 min. Vyriausias berniukas svėrė 965 g. Praėjus vos minutei laiko, gimė ir antrasis ketvertuko berniukas, svėręs 1462 g. Trečiasis berniukas svėrė 1344 g. Paskutinė iš ketvertuko gimė mergaitė, svėrusi 1241 g. Jos gimimo laikas užfiksuotas 2 val. 51 min.

Pagal statistikos departamento duomenis, Lietuvoje nuo 1945 m. gimė tik keturi ketvrtukai, kur kas dažniau pasaulio dienos šviesą išvysta trynukai, kurių nuo 2006 m. Lietuvoje gimsta ne mažiau 10.

Kaip sakė gimdyme dalyvavęs Akušerijos klinikos vadovas Vladas Gintautas, cezario pjūvis nebuvo planuotas.

„Matot, kai yra keturi vaisiai, juos labai sunku išnešioti. Pagrindinė daugiavaisio nėštumo problema yra neišnešiotumas. Vidutiniškai keturis vaisius pavyksta išnešioti iki 29,5 savaitės, mums pavyko juos išnešioti daugiau ir mes iki paskutinės dienos tempėm”, – sakė klinikos vadovas.

Pati operacija truko 33 minutes. Ketvertukas Kauno klinikų inkubatoriuje turės praleisti dar apie mėnesį. Vaikeliai anatomiškai gerai išsivystę, problemų su sveikata nėra. V. Gintautas sakė, kad dėl mažo vaikelių svorio jaudintis nereikėtų.

Mama, kuriai dar nėra 30 metų, po operacijos yra šiek tiek išsekusi, tačiau jau penktadienį pasiprašė būti nuvežta pas kūdikėlius.

Ketvertuko gimimas yra išskirtinis dalykas, kol kas Kauno klinikose nebuvo tokio atvejo. Ketvertukas gimsta maždaug vienas iš 500-700 tūkst. gimdymų, o šiuo metu Lietuvoje per metus vyksta apie 30 tūkst. gimdymų.

Rekomenduojami video
TOP NAUJIENOS
SUSIJUSIOS NAUJIENOS
Naujausios žinios
EISMAS
112
LAISVALAIKIS
KULTŪRA
VERSLAS
MOKSLAS IR IT
SPORTAS
POLITIKA