Dovilas Čiutelė meta iššūkį drifto profesionalams | Kas vyksta Kaune

Dovilas Čiutelė meta iššūkį drifto profesionalams

ASFA nuotr.

Kuo arčiau kovo 16 d. „Žalgirio” arenoje įvyksiantis renginys, tuo daugiau staigmenų Auto Sporto Fanas Asociacija pateikia automobilių mylėtojams.

Panašu, kad renginio metu šonu slys ir Dovilas Čiutelė su savo puikiai visuomenei žinomu, “raudonuoju žaibu“ pramintu, „Lada 2105 VFTS”. Kol kas šis bolidas puikiai garsino lenktyninko vardą raliuose ir lenktynėse, bet drifto varžybose jo dar neteko sutikti…iki šiol.

D. Čiutelė tapo nebeatsiejamas nuo savo „raudonojo žaibo”, turinčio begalę daug žiūrovų simpatijų: niekas nepriverčia minios taip švilpti šaukti ir banguoti, kaip kad šis ekipažas ralių metu.

Taigi turėtų būti įdomu išvysti garsųjį Lada su dar garsesniu savininku „Žalgirio” arenoje, kur dėl piniginio prizo tarpusavyje kovos dar 15 ekipažų iš visos Europos. Reiktų nepamiršti, kad kiti po arenos stogu ASFA Motor Show metu siautėjantys bolidai bus paruošti būtent šiam sportui, kai tuo tarpu D. Čiutelė su savo automobiliu tokio tipo lenktynėse nedalyvauja.

Bet tai ralio aso negasdina. Paklaustas, kaip ruošia žaibą lenktynėms, D. Čiutelė ramiai ir užtikrintai pasakojo, kad dar…nežino. „Pabandysiu, pravažiuosiu ir tuomet matysiu, ką keisiu ar ko nekeisiu, gal vairo pasukamumą, amortizatorius, žeminsiu galbūt, bus matyti“.

Humoro jausmo nestokojantis D. Čiutelė ramus ne tik dėl savo automobilio, bet ir dėl savęs. „Stiprūs nesitreniruoja, o silpniems tai nepadeda.“

Na, o kokiu rėžimu plaka raudonojo žvėries širdis galima suvokti pažvelgus į techninius duomenis: pagamintas 1988 m., sveriantis apie 1050 kg, pasiekia maksimalų greitį – apie 205 km/val. Po kapotu esantys 169 žirgai išgeria visai nekuklius 35-40 litrų E98 benzino, jeigu žaibui leidžiama lėkti sportiniu rėžimu.

Rekomenduojami video
TOP NAUJIENOS
SUSIJUSIOS NAUJIENOS
Naujausios žinios
EISMAS
112
LAISVALAIKIS
KULTŪRA
VERSLAS
MOKSLAS IR IT
SPORTAS
POLITIKA