„Žalgiriui” išaušo „juodasis pirmadienis” | Kas vyksta Kaune

„Žalgiriui” išaušo „juodasis pirmadienis”

Nuotr. iš vaizdo įrašo

Šį rytą radijo stotyje „Laisvoji banga” kalbėjęs Kauno „Žalgirio” sporto direktorius Vitoldas Masalskis pranešė, kad nepagerėjus klubo finansinei situacijai, LKL čempionus savaitės pabaigoje gali palikti mažiausiai keturi žaidėjai.

„Šiandien „juodasis pirmadienis”, nes jau nuo vakar vakaro netyla mano telefonas – skambina žaidėjų agentai, kurie pranešė, kad „Žalgirui” duodama viena savaitė. Jeigu per ją nebus išspręstos iškilusios problemos – nesumokėti atlyginimai žaidėjams, jie pasilieka teisę atšaukti žaidėjus iš Kauno „Žalgirio” ir surasti jiems kitus klubus”, – „Laisvajai bangai” teigė V.Masalskis.

Pasak jo, klubą gali palikti nuo dviejų iki keturių ar daugiau žaidėjų. „Vis gi mano vidinė nuojauta sako, kad lietuviai yra lietuviai ir jie nepaliks komandos. Labiausiai baiminuosi dėl žaidėjų iš užsienio”, – tvirtino pašnekovas. „Man vilčių suteikia faktas, kad žaidėjai nelabai galės rinktis Eurolygos TOP-16 varžybose rungtyniaujančių klubų, o į šešioliktfinalį nepatekusiuose klubuose krepšininkai nelabai norės žaisti, nes tai yra kitas lygmuo, kuris ne taip matomas”, – pasakojo V.Masalskis.

Pasak „Žalgirio” sporto direktoriaus, žaidėjų sutartyse su klubu yra parašyta, kad ne tik pats žaidėjas gali nutraukti sutartį su klubu, tačiau ir agentas, suradęs kitą klubą, gali jam pasiūlyti į jį pereiti. „O mes negalime sukurti jokių kliūčių”, – tvirtino V.Masalskis.

„Klausimų iš žaidėjų sulaukiu kone kasdien. Vis stengiuosi sakyti, kad situacija susitvarkys artimiausiu metu, bet viskas užsitęsė tris mėnesius. Ir dabar atlyginimų skola siekia daugiau kaip 5 milijonus litų. Klubo biudžetas buvo formuojamas metų pradžioje, tačiau viduryje sezono klubo rėmėjai „Žalgirį” parėmė ne tiek, kiek planavome”, – susidariusios skolos priežastis įvardijo „Laisvosios bangos” pašnekovas.

Pasak klubo sporto direktoriaus, šiemet „Žalgirio” biudžetas nėra didesnis nei pernai ir pavyko suburti vieną geriausių komandų per pastarąjį dešimtmetį.

Rekomenduojami video
TOP NAUJIENOS
SUSIJUSIOS NAUJIENOS
Naujausios žinios
EISMAS
112
LAISVALAIKIS
KULTŪRA
VERSLAS
MOKSLAS IR IT
SPORTAS
POLITIKA