Automobilių stovėjimas Rotušės aikštėje bus mokamas nuo 11 iki 21h, tikimasi, kad bus daugiau tvarkos | Kas vyksta Kaune

Automobilių stovėjimas Rotušės aikštėje bus mokamas nuo 11 iki 21h, tikimasi, kad bus daugiau tvarkos

Kas vyksta Kaune nuotr.

Šiandien Kauno miesto savivaldybės taryboje nutarta iš mokamų vietų sąrašo išbraukti aikštelę prie Kauno pilies, A. Jakšto ir Sv. Gertrūdos sankryžoje ir joje gyventojams ir miesto svečiams leisti automobilius statyti nemokamai, taip pat nuspręsta eksperimento tvarka pakeisti automobilių stovėjimo laiką Rotušės aikštėje nuo 11 iki 21 valandos.

Toks spredimas parengtas atsižvelgiant į Senamiesčio draugijos prašymą, kuriame rašoma, jog pritaikius šiame prašyme siūlomas priemones jauni, nedideles pajamas turintys, automobilių valdytojai laisvalaikio leidimui galimai vyktų į šalia Kauno pilies esančią aikštelę, tuo tarpu į Rotušės aikštėje esančius restoranus, kavines atvykti ir rasti vietą automobiliui pastatyti galėtų didesnės pajamas turintys potencialūs šių įstaigų klientai.

„Vakare automobilių Rotušės aikštėje itin gausu. Aikštė po truputį tampa susirinkimo vieta, kur jaunimas tiesiog sėdi savo automobiliuose, niekur neina ir bendrauja tik tarpusavyje. Tokia situacija užkerta kelią palikti automobilius tiems miestiečiams, kurie atvažiuoja į Senamiestyje vykstančius renginius ar kavines“, – teigė Kauno miesto meras Andrius Kupčinskas.

Rotušės aikštėje prailginus rinkliavos laiką, jos dydis nesikeis – 1 val. kainuos 2 Lt. Senamiesčio draugijos atstovai taip pat siūlo prie Kauno pilies esančioje aikštelėje rinkliavos už automobilių stovėjimą nerinkti visai. Jei taryba šiam sprendimui pritars, minėtoje aikštelėje automobilius kauniečiai galės nemokamai statyti iki 24 val. Po vidurnakčio įvažiuoti į šią aikštelę ar joje laikyti automobilius draudžiama.

Rekomenduojami video
TOP NAUJIENOS
SUSIJUSIOS NAUJIENOS
Naujausios žinios
EISMAS
112
LAISVALAIKIS
KULTŪRA
VERSLAS
MOKSLAS IR IT
SPORTAS
POLITIKA