Žalgiriečiai namuose patiesė Berlyno Alba komandą ir iškovojo 2-ąją pergalę grupėje (video) | Kas vyksta Kaune

Žalgiriečiai namuose patiesė Berlyno Alba komandą ir iškovojo 2-ąją pergalę grupėje (video)

Kauno „Žalgirio“ krepšininkai įrodė, kad yra vieningi kaip kumštis. Eurolygos „Top 16“ etapo šeštojo turo rungtynėse žalgiriečiai nušlavė nuo kelio Berlyno ALBA komandą 92:56 (26:21, 18:16, 26:9, 22:10). Tai buvo antroji kauniečių pergalė E grupėje, skelbia zalgiris.lt.

Pirmąsias porą atakų svečiai iš Vokietijos užbaigė sėkmingai ir pirmavo 4:0. Marko Popovičius į tai atsakė taikliu dvitaškiu ir juvelyriniu perdavimu Kšištofui Lavrinovičiui – 4:4. ALBA gynėjas Jekelas Fosteris pelnė 4 taškus, bet netrukus K.Lavrinovičius sumetė baudas, o kamuolį perėmęs Oliveris Lafayette‘as greitoje atakoje nepašykštėjo jo M.Popovičiui, kuris smeigė tritaškį – 9:8. Po to O.Lafayette‘as sumetė baudas, kamuolį puolime atsikovojęs Tremmellas Dardenas užbaigė ataką dėjimu – 13:10. Dar kartą T.Dardenas įdėjo po Darjušo Lavrinovičiaus perimto kamuolio ir tikslaus perdavimo, bet gynyboje Broliui buvo užfiksuota nesportinė pražanga, kurią vokiečiai sugebėjo paversti 5 taškais (17:15). Darjušas iškart atsirevanšavo pataikydamas tritaškį, tą patį padarė ir Adas Juškevičius, o pirmąjį kėlinį dviem tolimais metimais baigė T.Dardenas – 26:21 „Žalgirio“ naudai.

Antrąjį kėlinį taikliu dvitaškiu pradėjo Mario Delašas. Nors ALBA gynėjas Nihadas Djedovičius įmetė su pražanga, „Žalgirio“ persvarą augino Rimanto Kaukėno gražūs taškai ir idealus M.Delašo perdavimas Mindaugui Kuzminskui – 32:24. Kamuolį pataisęs D.Lavrinovičius ir tritaškį smeigęs M.Kuzminskas priverti ošti „Žalgirio“ areną – 37:28. ALBA sugebėjo laimėti trumpą atkarpą 5:1, bet R.Kaukėnas pataikė iš vidutinio nuotolio, o M.Kuzminskas įspūdingai užbaigė dvi atakas: pirmąją – prasiverždamas pro galinę liniją, antrąją – įdėdamas po perimto kamuolio (44:33). Per paskutines dvi antrojo kėlinio minutes žalgiriečiai taškų nepelnė, bet pirmavo 44:37.

Trečiojo kėlinio pradžioje žaidimo vadžias į savo rankas paėmė M.Popovičius. Jis prasiveržė po krepšiu, po to smeigė du tritaškius ir kartu su komandos draugais privertė varžovus pažeisti 24 sekundžių taisyklę (52:37). Svečių negelbėjo nė minutės pertraukėlė, nes po jos Popas perėmė kamuolį ir perdavė jį T.Dardenui bei pats vėl surinko 4 taškus (58:37). „Žalgirio“ spurtą 14:0 nutraukė du Derricko Byarso tritaškiai, tarp kurių įsiterpė T.Dardeno baudų metimai. Tremmellas atliko ir idealų perdavimą K.Lavrinovičiui bei smeigė tolimą dvitaškį iš kampo – 64:45. Tada estafetę perėmė M.Delašas, kuris pasižymėjo po O.Lafayette‘o perdavimo ir galingai sugrūdo kamuolį į krepšį. Paskutinę trečiojo kėlinio ataką sėkmingai užbaigė M.Kuzminskas ir „Žalgiris“ pirmavo 70:46.

Ketvirtajame kėlinyje žalgiriečiai tęsė įspūdingą pasirodymą: M.Kuzminskas įskraidino tritaškį iš kampo, T.Dardenas įmetė iš arčiau, A.Juškevičius perdavė kamuolį per visą aikštę M.Popovičiui, kuris kitoje atakoje išvedė metimui K.Lavrinovičių (79:52). Popas ir toliau kūrė šou, smeigdamas dar vieną tritaškį, taškus pelnė D.Lavrinovičius ir pirmą kartą aikštelėje pasirodęs Vytenis Lipkevičius – 86:52. Skirtumą dar labiau padidino A.Juškevičiaus tritaškis, Jeffo Foote‘o baudos metimas ir M.Delašo dvitaškis su sirena. „Žalgiris“ iškovojo pergalę tiesiog triuškinančia persvara – 92:56.

Rekomenduojami video
TOP NAUJIENOS
SUSIJUSIOS NAUJIENOS
Naujausios žinios
EISMAS
112
LAISVALAIKIS
KULTŪRA
VERSLAS
MOKSLAS IR IT
SPORTAS
POLITIKA