„Kauno fonas“ tapo „Hot FM“, buvę savininkai bando išsaugoti bankrutuojančios įmonės radijo dažnį | Kas vyksta Kaune

„Kauno fonas“ tapo „Hot FM“, buvę savininkai bando išsaugoti bankrutuojančios įmonės radijo dažnį

Kauno fono Facebook archyvo nuotr.

Sausio 14 dieną Kaune transliacijas baigė viena populiariausių radijo stočių „Kauno fonas“, nes įmonei dėl įsiskolinimų buvo iškelta bankroto byla. Nuo vakar vakaro radijo stoties dažniu FM bangų ruože 105,4 Mhz pradėjo groti „Hot FM“ programa, kuri iki šiol, kaip skelbiama radijo stoties interneto tinklapyje, buvo transliuojama Klaipėdoje, Palangoje ir Mažeikiuose.

Kaip anksčiau rašė spauda, KF bankrotas gali būti susijęs su verslininko Roberto Reklaičio vadovaujamų įmonių bankrotų banga. Verslininkui anksčiau priklausė ir radijo stotis KF. Radijo stotis “Hot FM” taip pat turi sąsajų su šiuo verslininku, įmonės, valdančios radijo stotį pavadinimas artimas bankrutavusio „Rodiklio” antrajam pavadinimui „Advilis”.

Patikimų šaltinių duomenimis, transliacijos Kaune atkurtos ne iš radijo stoties studijos, kuri įsikūrusi Savanorių prospekte, bet tiesiai iš viešosios bibliotekos, kur įrengtas radijo stoties siųstuvas. Eteryje transliuojama muzika ir reklaminiai klipai, informacija miesto gyventojams nėra transliuojama. Transliacijas atkurti buvo būtina, nes kitaip transliuotojui grėstų licenzijos praradimas.

Kaip skelbiama Radijo televizijos komisijos tinklapyje, dar 2010-ųjų kovo 24 d. buvo pakeistos licenzijos R232 sąlygos, ir UAB „Kauno fonas“ turėjo pradėti transliuoti “Hot FM” programą, tačiau iki 2013-ųjų sausio programa nebuvo pakeista ir transliacijos buvo vykdomos pagal senąją licenziją. Programa pradėta transliuoti pirmadienio vakarą.

Atnaujintose licencijos sąlygose Radijo ir televizijos komisija transliuotojui leido sumažinti unikalios, miesto gyventojams rengiamos programos trukmę, laisvą eterį užpildant populiaria užsienio atlikėjų muzika.

Kaip skelbiama Lietuvos radijo ir televizijos komisijos tinklapyje, radijo stotį “Hot FM” valdo VšĮ „Advilio reklamos miestas”, kurio 100% akcininkas yra Aleksandras Palivonas. Bankrutuojanti UAB “Kauno fonas” priklauso dviem juridiniams vienetams: UAB „Rūdupis“ valdo 90,48% akcijų, o UAB „Rodiklis” kaip skelbiama, turi 9,52% akcijų.

Rekomenduojami video
TOP NAUJIENOS
SUSIJUSIOS NAUJIENOS
Naujausios žinios
EISMAS
112
LAISVALAIKIS
KULTŪRA
VERSLAS
MOKSLAS IR IT
SPORTAS
POLITIKA