Aukštųjų Šančių karių kapinėse veiks rekonstruota šarvojimo salė | Kas vyksta Kaune

Aukštųjų Šančių karių kapinėse veiks rekonstruota šarvojimo salė

kaunas.lt nuotr.

Kauno miesto savivaldybė praneša, kad trečiadienį Aukštųjų Šančių karių kapinėse, kur ilsisi Lietuvos savanoriai bei vokiečių ir rusų kariai, per karą žuvę Lietuvoje, po rekonstrukcijos atidaryta savivaldybės įmonei „Kapinių priežiūra” priklausanti šarvojimo salė.

Šiose kapinėse palaidotas žymus lakūnas, pretendentas į kosmonautus Rimantas Stankevičius, dabar laidojami Lietuvos kariai. Kapinių teritorijoje esančiame rekonstruotame pastate įrengta šarvojimo salė ir kabinetas administracijai. Kitoje pastato pusėje įrengti šešių vietų šaldytuvai.

„Aukštuosiuose Šančiuose nebuvo šarvojimo salės, todėl dabar, esant reikalui, kauniečiai ją galės išsinuomoti. Viską atlikome už savas lėšas”, – sakė Kauno savivaldybės įmonės „Kapinių priežiūra” direktorius Algirdas Verbickas.

Norintieji pasinaudoti šia sale, turi kreiptis į savivaldybės įmonę „Kapinių priežiūra”, kuri įsikūrusi K. Donelaičio g. 91./ Vasario 16-osios g. 9.

„Gyvename tam, kad darytume gerus darbus. Ne kiekvienas galime atlikti žygdarbius, užimti vienas ar kitas pareigas, tačiau visi pagal savo galimybes galime ir turime daryti gerus, gražius darbus. Pašventinsiu šias patalpas, kuriose į paskutinę kelionę bus palydėti ir tie, kurie visą gyvenimą išpažino Dievą, ir tie, kurie paskutinę dieną Jo atsiprašė. Nežinomus asmenis taip pat turime palaidoti krikščioniškai”, – kalbėjo atnaujintas patalpas ir jose esantį kryžių pašventinęs prelatas Vytautas Vaičiūnas.

Šiais metais liepos mėnesį bus minimos S. Dariaus ir S. Girėno skrydžio 80-osios metinės, todėl visi, atvykusieji į administracijos pastato atidarymą, nuėjo prie S. Dariaus ir S. Girėno paminklo, padėjo gėlių, uždegė žvakeles, sukalbėjo maldą.

Rekomenduojami video
TOP NAUJIENOS
SUSIJUSIOS NAUJIENOS
Naujausios žinios
EISMAS
112
LAISVALAIKIS
KULTŪRA
VERSLAS
MOKSLAS IR IT
SPORTAS
POLITIKA