Skulptorius iš Kauno laimėjo sniego skulptūrų konkursą Rusijoje | Kas vyksta Kaune

Skulptorius iš Kauno laimėjo sniego skulptūrų konkursą Rusijoje

newsperm.ru nuotr.

Rusijoje, Permėje finišavo trečiasis Rusijos atviras sniego skulptūrų konkursas „Žiemos Vernisažas”. Konkurso pagrindinį prizą laimėjo jungtinė Latvijos ir Lietuvos komanda su Inesa Valtere-Ūlande ir Donatu Mockumi iš Kauno.

Šiemet festivalį bandė sugadinti nepalankios oro sąlygos: pradėjus ruošti sniego skulptūrų blokus, buvo labai mažai sniego, todėl jį teko rinkti visoje Permėje. Vėliau dalyviai burtų keliu gavo skirtingo atspalvio suslėgto sniego kubus. Lietuvos ir Latvijos jungtinei komandai atitekęs trijų kubinių metrų sniego kubas turėjo daug priemaišų, buvo pilkos spalvos, tačiau tai netrukdė nustebinti komisiją.

Inesos ir Donato darbas „Tyli malda” vaizduoja tautiniais drabužiais apsirengusią senutę, besimeldžiančią virš mažytės trobelės šaltą žiemą. Pasak autorių, skulptūra įkūnija jaudulio kupiną Baltijos močiutę, kuri kaime laukia atvykstančių vaikaičių ir kepa pyragus.

Rusijos sniego skulptūrų čempionatas „Žiemos vernisažas 2013“ vyko jau trečią kartą sausio 12–18 dienomis.

Priminsime, kad Donatas Mockus ir Inesa Valterė-Ūlandė savo kūriniais džiugina jau ne pirmą kartą: praėjusiais metais vykusių „Hanza dienų” metu Nemuno krantinėje pastatė įspūdingą skulptūrą „Vytauto karūna” iš smėlio, kuri sužavėjo daugelį šventės dalyvių.

Rekomenduojami video
TOP NAUJIENOS
SUSIJUSIOS NAUJIENOS
Naujausios žinios
EISMAS
112
LAISVALAIKIS
KULTŪRA
VERSLAS
MOKSLAS IR IT
SPORTAS
POLITIKA