Verslo centras „1000“ įtrauktas į neįprasčiausių Europos statinių vienuoliktuką | Kas vyksta Kaune

Verslo centras „1000“ įtrauktas į neįprasčiausių Europos statinių vienuoliktuką

Užsienio spaudos nuotr.

Kaune esantis verslo centras „1000“ pateko į cnn.com sudarytą neįprasčiausių (angliškai bizarre – kitoniškas, neįprastas, keistas) Europos pastatų vienuoliktuką. Į jį taip pat įtrauktos tokios įžymybės, kaip Briuselio „Atomiumas“ ar garsiojo architekto Gaudi namas „Casa Mila“.

Visą šio dešimties aukštų pastato fasadą puošia tarpukariu sukurto tūkstančio litų banknoto atvaizdas, išgraviruotas ant daugiau kaip 4000 verslo centro langų.

Cnn.com atkreipia dėmesį į tai, kad statinys ypač įspūdingai atrodo naktį, kada sušvinta netikėtomis spalvomis.

Pasak „1000“ atstovų, ir dabar jie sulaukia turistų, norinčių savo akimis išvysti šį neįprastą pastatą. Po to, kai į jį dėmesį atkreipė CNN, tikimasi sulaukti dar daugiau lankytojų iš užsienio.

„Atvyksta tiek architektai, statybų specialistai, tiek paprasti žmonės. Jei tik jie pageidauja, mielai aprodome pastatą, papasakojame jo sumanymo ir statybų istoriją, pasiūlome pasigrožėti Kauno miesto panorama iš dešimtojo aukšto terasos. Džiugu, kad galime prisidėti prie Kauno ir Lietuvos garsinimo visame pasaulyje“, -sako verslo centro „1000“ atstovai.

Be „Atomiumo“, „Casa Mila“ ir verslo centro „1000“ į neįprasčiausių pastatų Europoje sąrašą pateko Prancūzijoje esantis „Castel Meur“ namas tarp uolų, S. Dali teatras-muziejus Figuerese (Ispanija), „Šokantis namas“ Prahoje (Čekija), „Futuroskopas“ Chasseneuil-du-Poitou (Prancūzija), Guggenheimo muziejus Bilbao mieste (Ispanija), „Krzywy Domek“ Sopote (Lenkija), Kunsthaus Graz muziejus Grace (Austrija), Edeno projektas Kornvale (Didžioji Britanija).

Beje, tai jau ne pirmas kartas, kai verslo centras „1000“ sulaukia išskirtinio dėmesio. 2010 m. prestižinis architektūros albumas „Collection: Offices“ jį įtraukė tarp 300 geriausių viso pasaulio biurų pastatų. 2009 m. Lietuvos rekordų registravimo agentūra „Factum“ pripažino, kad ant pastato pavaizduotas tūkstančio litų banknotas yra didžiausias vitražas mūsų šalyje.

Architekto Rimo Adomaičio suprojektuotas pastatas buvo baigtas statyti 2008 m.

Rekomenduojami video
TOP NAUJIENOS
SUSIJUSIOS NAUJIENOS
Naujausios žinios
EISMAS
112
LAISVALAIKIS
KULTŪRA
VERSLAS
MOKSLAS IR IT
SPORTAS
POLITIKA