Skaitytojo laiškas: ligotus šunelius pardavinėjanti aferistė apgaudinėja pirkėjus | Kas vyksta Kaune

Skaitytojo laiškas: ligotus šunelius pardavinėjanti aferistė apgaudinėja pirkėjus

Užsienio spaudos nuotr.

Jeigu sugalvojote į savo šeimą priimti keturkojį draugą – šunį, prieš įsigydami augintinį turėtumėte būti labai atsargūs ir gerai pasidomėti jų pardavėjais.

Šunų mylėtojai praneša apie jau ne pirmą mėnesį Kaune nesveikus šuniukus pardavinėjančią aferistę. Kaip pasakoja nukentėjusieji, moteris pardavinėja mažiausiai keturių veislių šunelius, dažniausiai mažuosius: Maltos bišonus, Džeko Raselo terjerus, Jorkšyro terjerus, Vakarų Škotijos baltuosius terjerus, toiterjerus, tačiau esama žinių ir apie tai, kad apsimetėlė „veisėja“ ieško ir didesnių veislių šunų patelių kergimui. Moteris meluoja apie šunelių tikrąjį amžių, skiepus ir bendrą sveikatos būklę.

Dažniausiai ši pardavėja prisistato parduodanti šunis Kaune, Marijampolėje, Prienuose, tačiau jos apgavysčių pasitaiko ir kituose miestuose. Nesveikus šunelius įsigiję šeimininkai įspėja, kad moteris važinėja sidabriniu minivenu „Seat“ (valstybiniai numeriai FUV 945) ir dažniausiai su pirkėjais susitinka prie prekybos centrų ar degalinių.

Skelbimuose aferistė nurodo šiuos kontaktus: 868577532, 860501192, 865329351, oziaragis1968@gmail.com, fijona9@gmail.com, tačiau jie nuolat keičiami. Visi skelbimai su komentarais iš karto trinami ir į jų vietą dedami kiti. Moteris bendrauja tik sms žinutėmis arba elektroniniais laiškais.

Į „Kas vyksta Kaune“ redakciją kreipėsi viena iš šuniukus pardavinėjančios aferistės apgautų pirkėjų:

Radome internete skelbimą apie parduodamus Vakarų Škotijos terjerus, kalytes. Labai norėjome, todėl paskambinome tuo numeriu. Niekas neatsiliepė, bet staiga gavome sms, tariamai pardavėja yra darbe ir negali kalbėti, tačiau sms rašė gal kokią dešimtį, šitam laiko ji turėjo. Tai mums sukėlė įtarimų, tačiau labai norėjome šuniuko ir susitarėme susitikti „Megos“ aikštelėje jų apžiūrėti. Atvykusi pardavėja parodė šunyčių mamą, kuri buvo labai nejauki, baili, nedrąsi, į tuos šuniukus net nežiūrėjo. Šunytės buvo superenergingos, smagios. Širdys išsilydė ir vieną nusipirkome. Grįžus namo, sausio 4 d., šuniukas pradėjo vemti ir viduriuoti. Kai nuvežėme pas veterinarus, pasakė, kad šunytė turi parvo virusinę infekciją, kuria ji susirgo šunyne. Taip pat pasakė, kad dar vieni žmonės atvežė prieš kelias dienas tokią pačią kalytę, tos pačios gimimo datos. Mūsų šunelis prieš kelias dienas nugaišo. Vėliau šios moters surasti neįmanoma, ji neatsiliepia, į sms nebeatrašo, nes numerius jau žino.

Internete galima rasti ne vieną istoriją panašiomis aplinkybėmis, pardavėjos aprašas taip pat atitinka. Pasak nukentėjusiųjų, daugelis šios moters parduotų šunelių nugaišo.

Dalis apgautų šunų mylėtojų nežada pasiduoti ir ieško bendraminčių, kurie padėtų demaskuoti moters tapatybę. Taigi, jeigu ir jūs papuolėte į sergančius šunelius pardavinėjančios aferistės pinkles, pasidalinkite savo patirtimi ir padėkite išvengti apgavystės būsimiems šunelių savininkams.

Rekomenduojami video
TOP NAUJIENOS
SUSIJUSIOS NAUJIENOS
Naujausios žinios
EISMAS
112
LAISVALAIKIS
KULTŪRA
VERSLAS
MOKSLAS IR IT
SPORTAS
POLITIKA