Skaitytojų laiškas: įvaikinimo ypatumai sostinėje ir Kaune | Kas vyksta Kaune

Skaitytojų laiškas: įvaikinimo ypatumai sostinėje ir Kaune

"Kas vyksta Kaune" archyvo / afoto.eu nuotr.

„Kas vyksta Kaune” redakciją pasiekė skaitytojų laiškas, kuriame norinti įsivaikinti pora pasakoja šio proceso ypatumus Vilniuje ir Kaune. Galime tik pasidžiaugti, kad mūsų mieste dirba specialistai, kuriems iš tiesų rūpi vaiko gerovė.

Laba diena,

gal galėtumėte padėti išspręsti ir paviešinti įvaikinimo situaciją Lietuvoje. Miestuose stendai mirga raginimais įsivaikinti vaikus, rengiamos paramos akcijos vaikų namų vaikučiams. O realybėje…

Turėjome nuoširdų norą duoti galimybę vienam vaikučiui užaugti su didesne tikimybe rasti savo vietą po saule. Tiesiog rankos nusvyra dėl tokio išsityčiojimo ir visiško absurdo iš Vilniaus VTAT po šitiek valandų, skirtų lankant kursus, vaikštant į medicinos įstaigas pažymų.

Jau daug metų svajojome įsivaikinti vaikutį. Susikūrėme tvirtą materialinį pagrindą, gyvename nuostabioje sodyboje gamtoje, turime biologinį sūnų, su kuriuo puikūs santykiai: labai savarankiškas, gerai besimokantis, sportuojantis vaikas… ir labai laukiantis savo sesutės. Vyro mama apie šį mūsų sprendimą žino ir pritaria. Mano tėvams nusprendėme pasakyti kai jau turėsime mergytę. Manome, kad tai yra geriausias variantas pasakyti tuomet, nes matys konkretų vaiką ir tikrai žinome, kad jį priims. Nenorime pasakyti iš anksto, nes abu serga aukštu kraujospūdžiu ir tikrai žinau, kad visą laukimo laiką jie nervuosis ir tai labai pablogins jų sveikatos būklę. Vilniaus VTAT jau antrą kartą atsisako įtraukti mus į įvaikinti norinčių asmenų eilę, nes NEPASAKĖME APIE ĮVAIKINIMĄ TĖVAMS. Paaiškintos priežastys jų nedomina.

Esame beveik keturiasdešimtmečiai, gyvename jau daug metų atskirai ir visiškai nepriklausomi nuo tėvų, abu dirbantys, su tėvais santykiai puikūs, turime palaikančius ir visuomet pasiruošusias padėti draugų šeimas.

Jau greitai bus metai, kai padavėme prašymys Kauno VTAT (beje, labai nuostabūs ten dirbantys žmonės ir socialiniai darbuotojai)Išklausėme tris mėnesius trukusius kursus, mus ir mūsų gyvenamąją vietą teigiamai įvertino atestuoti socialiniai darbuotojai, surinkome visas reikalingas medicinines pažymas. Socialinių darbuotojų ir medicinos komisijos išvados “Įvaikinti gali“.

Ar tokie Vilniaus VTAT veiksmai yra teisėti, ar gal yra koks nors įstatymas, draudžiantis įvaikinti, nepranešus apie tai tėvams?

Rekomenduojami video
TOP NAUJIENOS
SUSIJUSIOS NAUJIENOS
Naujausios žinios
EISMAS
112
LAISVALAIKIS
KULTŪRA
VERSLAS
MOKSLAS IR IT
SPORTAS
POLITIKA