Panemunės tiltas susprogdintas galutinai | Kas vyksta Kaune

Panemunės tiltas susprogdintas galutinai

Jono Glemžos nuotr.

Prieš pat metų sandūrą nugriaudėjo paskutinis Panemunės tilto sprogimas, kuris sugriovė likusią perdangos dalį. Nugriauti tiltui prireikė iš viso 4 sprogdinimų.

„Galutinai nugriovę tiltą, darbininkai rūpinasi nuolaužų iškėlimu. Tai sudėtingi darbai, prie kurių prisideda ir narai”, – pasakojo Kauno miesto savivaldybės Miesto tvarkymo skyriaus vedėjas Aloyzas Pakalniškis.

Šiais metais bus atliekami nuolaužų valymo, atramų stiprinimo ir prietilčių įrengimo darbai. Taip pat bus pradėta perdangų konstrukcijų gamyba. Kiek iš viso bus atlikta darbų, priklausys nuo turimų lėšų.

„Šįmet tikrai bus atlikta darbų už mažiausiai 30 mln. Lt”, – patikino Kauno miesto meras Andrius Kupčinskas.

2014 metais Aukštuosius Šančius ir Panemunę sujungs naujas, 4 eismo juostų tiltas. Jo kaina iš viso siekia 102 mln. Lt. Vyriausybė yra įsipareigojusi skirti 70 proc. šios sumos. Likusi lėšų dalis bus skirta iš Kauno miesto savivaldybės biudžeto.

Pirmieji bandomieji tilto sijos sprogdinimo darbai buvo atlikti lapkričio 6d. Pasak senąjį tiltą ardančios bendrovės „Kauno tiltai” statybos vadovės Jolantos Varkalienės, šis bandomasis sprogdinimas leido įvertinti, kokio minimalaus sprogmenų kiekio reikia norint išardyti siją. Specialistams atlikus skaičiavimus, buvo nustatyta tiksli sprogmenų išdėstymo schema.

Rekomenduojami video
TOP NAUJIENOS
SUSIJUSIOS NAUJIENOS
Naujausios žinios
EISMAS
112
LAISVALAIKIS
KULTŪRA
VERSLAS
MOKSLAS IR IT
SPORTAS
POLITIKA