Skaitytojo laiškas: Kas kas? Dviratininkai žiemą Kaune? | Kas vyksta Kaune

Skaitytojo laiškas: Kas kas? Dviratininkai žiemą Kaune?

"Kas vyksta Kaune" skaitytojo nuotr.

„Kas vyksta Kaune” redakciją pasiekė vieno iš Kauno dviračių entuziastų laiškas, kuriuo čia ir dalinamės.

Vos iškritus pirmąjam sniegui, vienas populiariausių Kauno dviračių takų, Laisvės alėjoje, būna užverčiamas sniegu. Kaži ar kas tai pastebi apart tų žingsniuotojų, kurie šiltuoju metų laiku užsisvajoję pėdina dviejų linijų išskirtu taku? Galbūt jie pasigenda pro šoną prašvilpiančių dviračių?

Kaip taisyklė, vos iškritus pirmąjam sniegui dviračių sezonas skelbiamas uždarytu. Tačiau tikriems dviračių entuziastams ši nerašyta taisyklė negalioja. Antai panašiomis klimato sąlygomis gyvenantys danai nemato problemų ir žiemą važinėti dviračiais. Kopenhagoje šaltuoju metų laiku kasdien į gatves išrieda netoli pusės milijono dviratininkų, kai tuo tarpu Kauno dviratininkus būtų galima suskaičiuoti ant dviejų rankų pirštų.

Sutinku, kad neadekvatu sulyginti krepšinio sostinę Kauną su dviračių sostine Kopenhaga vien dėl miestų populiacijos skirtumo. Tačiau verta atkreipti dėmesį į tai, kaip žiūrima į dviratininkus.

Nėra noro ar nesudarytos sąlygos? Kiekvienas randa savo priežasčių važiuoti ar nevažiuoti dviračiu, tačiau statistika rodo, kad norint padidinti dviratininkų srautus pirmiausiai reikia sudaryti tam tinkamas sąlygas. Inžinerijos ir konsultacijų bendrovės „Sweco Lietuva“ užsakymu „Vilmorus“ atlikus Lietuvos gyventojų apklausą paaiškėjo, kad 18,4 proc. respondentų atsisakytų autmobilio mieste, jei būtų pagerinta dviračių takų infrastruktūra. Tačiau, kaip matyti nuotraukoje, kol kas Kaune šis klausimas neaktualus. Paradoksalu, tačiau Kopenhagoje sniegą nuo dviračių takų NUkasa, o Kaune UŽkasa.

Pabaigai linksmas vaizdelis apie pozityviai nusiteikusius Kopenhagos dviratininkus, kuriems nereikia ieškoti priežasčių NEvažinėti žiemą dviračiu.

Rekomenduojami video
TOP NAUJIENOS
SUSIJUSIOS NAUJIENOS
Naujausios žinios
EISMAS
112
LAISVALAIKIS
KULTŪRA
VERSLAS
MOKSLAS IR IT
SPORTAS
POLITIKA