Lietuvoje kaimynai konkuruoja dėl gražiausio balkono titulo | Kas vyksta Kaune

Lietuvoje kaimynai konkuruoja dėl gražiausio balkono titulo

Renginio dalyvių nuotr.

Daugybė šventiškai nusiteikusių gyventojų puošia ne tik namų vidų, bet ir išorę ir dalyvauja daugiabučių administratorių surengtame gražiausio kalėdinio balkono konkurse. Organizatoriai prognozuoja – jeigu trečius metus iš eilės vykstantis konkursas išlaikys tokį pagreitį ir toliau, vakarų Europos tradicija puošti balkoną prigis ir Lietuvoje.

„Stengiamės, kad šventinė nuotaika būtų jaučiama ir daugiabučių kiemuose. Džiaugiamės gyventojų aktyvumu ir konkurso populiarumu. Misijos atgaivinti daugiabučių kiemų sėkmė – ne tik administruojančių bendrovių, bet ir gyventojų rankose. Kviečiame vienyti jėgas ir toliau likti iniciatyviais“, – sakė „Mano būsto“ generalinis direktorius Vytautas Turonis.

Pasak V. Turonio, organizuodami šį konkursą, daugiabučių namų administratoriai siekia skatinti žmones kalėdine nuotaika pasidalinti su kaimynais ir taip kurti bendruomeniškumo jausmą gyventojų tarpe.

Kaip Lietuvos gyventojai dekoruoja savo balkonus galima peržiūrėti „Mūsų kiemo“ puslapyje Facebook‘e. Čia iki trijų karalių, sausio 6 d., vyksta gražiausio kalėdinio balkono konkursas.

„Konkurse dalyvaujame jau trečius metus. Visai šeimai tapo garbės reikalu balkoną papuošti kuo gražiau. Mes su dukra paprastai kuriame dizainą, o vyras su sūnum atsakingi, kad papuošimai kabėtų tvirtai. Neslėpsiu – draugiškai konkuruojame ir su kaimynais. Amžinas klausimas – kieno balkonas gražesnis“, – sakė konkurse dalyvavusi Audronė.

Organizatoriai ragina suskubti, ir nespėjusius sudalyvauti konkurse, tą padaryti kuo greičiau. Tereikia nufotografuoti savo šventiškai dekoruotą balkoną ar langą ir nuotrauką paskelbti „Mūsų kiemo“ sienoje Facebook‘e.  Skelbdami nuotrauką, būtinai nurodykite ir šventiškai papuošto balkono adresą. Trys daugiausiai „patinka“ surinkusios nuotraukos bus apdovanotos vertingais čekiais apsipirkti statybos reikmenų ir namų dekoravimo centre.

Gražiausio Lietuvos Kalėdinio balkono konkursas – iniciatyvos „Mūsų kiemas“ dalis. Šios iniciatyvos tikslas – bendromis daugiabučių namų gyventojų ir šiuos namus administruojančių įmonių pastangomis šalia namų kurti jaukią, tvarkingą ir gyvą aplinką.

Rekomenduojami video
TOP NAUJIENOS
SUSIJUSIOS NAUJIENOS
Naujausios žinios
EISMAS
112
LAISVALAIKIS
KULTŪRA
VERSLAS
MOKSLAS IR IT
SPORTAS
POLITIKA