Žalgirio arenoje liepsnojo Kalėdinis ledas | Kas vyksta Kaune

Žalgirio arenoje liepsnojo Kalėdinis ledas

Kaunoaleja.lt nuotr.

Vakar Kauno „Žalgirio“ arenoje į „Liepsnojančio Kalėdų ledo 2012“ pasirodymą atėjusi publika nenusivylė. Nors čiuožėjai ne sykį, atlikdami sudėtingus sukinius, krito, žiūrovai juos plaikė aplodismentais, skelbia Kaunoaleja.lt.

„Tai tik įrodo, jog pademonstruoti visa tai, ką matome, yra tikrai sudėtinga“, – sakė nuolatinė „Liepsnojančio ledo“ žiūrovė Lina.

Šou gastrolėse po Lietuvą pirmąkart ant ledo atgims garsioji Barboros Radvilaitės ir Žygimanto Augusto meilės istorija. Būtent ja ir pradėtas pasirodymas. „Liepsnojančio ledo“ sumanytojai Margaritai Drobiazko teko Barboros vaidmuo. O jos mylimajam Povilui Vanagui – galimybė įkūnyti Žygimanto Augusto personažą. Rūmų įspūdžiui sustiprinti ant ledo pastatytos ir dvi kėdės, tarsi skirtos karališkajai porai. Retsykiais ant jų įsitaisydavo ir juokdarys, ne tik čiuožęs ledu, bet ir ne sykį sušokęs breiką avėdamas sportinius batelius.

Seniausias tradicijas Europoje turinčio ledo šou kūrėjas Povilas Vanagas sako, kad lietuviška tema brendo labai seniai. „Jau ilgą laiką norėjome, kad „Liepsnojančio ledo“ tema būtų tiesiogiai susijusi su Lietuva, tačiau vis nesiryždavome. Daugiausiai įtaką abejonėms yra tai, kad mūsų šou dalyvauja pačios ryškiausios ledo žvaigždės, kurios suvažiuoja iš viso pasaulio, – pasakoja P.Vanagas. – Nepaprastai džiaugiuosi, kad šiemet pagaliau įgyvendinsime šią mintį ir pirmą kartą ant ledo kursime istoriją, kuri yra artima kiekvienam Lietuvoje gyvenančiam žmogui“.

Šou dalyvavo geriausi dailiojo čiuožimo meistrai net iš 8 pasaulio šalių. Tarp jų – daugiausiai titulų pasaulyje pelniusi čiuožėja Irina Sluckaja (Rusija), Lietuvos dailiojo čiuožimo olimpinė viltis ─ Isabella Tobias ir Deividas Stagniūnas, Kanados dailiojo čiuožimo legenda Elvis Stojko, porinį čiuožimą neseniai pasirinkusi perspektyviausia jaunoji mūsų šalies čiuožėja Goda Butkutė, JAV akrobatas ant ledo Gev, pasaulio profesionalų čempionas kanadietis Gary Beacom, Europos čempionas čekas Tomas Verner ir daugelis kitų.

Rekomenduojami video
TOP NAUJIENOS
SUSIJUSIOS NAUJIENOS
Naujausios žinios
EISMAS
112
LAISVALAIKIS
KULTŪRA
VERSLAS
MOKSLAS IR IT
SPORTAS
POLITIKA