Mantas ir Kauno simfoninis orkestras sudrebins Kauną žymiausiomis visų laikų „Queen” dainomis | Kas vyksta Kaune

Mantas ir Kauno simfoninis orkestras sudrebins Kauną žymiausiomis visų laikų „Queen” dainomis

Renginio organizatorių nuotr.

Gruodžio 28 d. 20 val. Kauno „Žalgirio“ arenoje kauniečių laukia įspūdingiausias Šv. Kalėdų koncertas Lietuvoje „Queen Show“. Dainuoja: Mantas Jankavičius ir choras „Jauna muzika“. Groja: Kauno miesto simfoninis orkestras ir specialiai suburta roko grupė.

„Queen Show“ – 2 valandos su garsiausiais visų laikų „Queen“ ir Freddie Mercury kūriniais! Atliekama visiškai gyvai, su orkestru, choru ir roko grupe. “Barcelona”, “Bohemian Rhapsody”, “Radio Ga Ga”, “We Are the Champions”, “The Show Must Go On”, „Friends Will Be Friends”, “We Will Rock You” ir kitos legendinės dainos.

„Queen“ vardas įpareigoja surengti šou, kuris nedarytų gėdos vienai garsiausių visų laikų roko grupių. Būtent „Queen“ nariai pirmieji savo koncertuose pradėjo naudoti vaizdo ekranus. Pirmieji sukūrė koncertinę apšvietimo techniką, kurią šiandien naudoja beveik visi. Pirmieji rengė koncertus Pietų Amerikos stadionuose. Pirmieji koncertavo industrinėse erdvėse. Pirmieji sukūrė garso takelį filmui.

Šių metų balandžio mėnesį „Queen“ albumo „Greatest Hits“ kopijų Didžiojoje Britanijoje buvo parduota daugiau nei 5,8 milijono. Jie aplenkė „The Beatles“ ir ABBA bei tapo perkamiausio visų laikų šalies albumo savininkais. Pasaulyje jau parduota daugiau nei 25 milijonai „Queen“ „Greatest Hits“. Didžioji šio albumo hitų dalis skambės „Queen Show“ metu.

Į „Queen“ lyderį Freddie Mercury įsikūnysiantis M. Jankavičius prisipažįsta, kad „Queen Show“ – rimčiausias iki šiol sau mestas iššūkis. „Dainos, kurias ruošiuosi atlikti – vokališkai labai sudėtingos. Vien ko vertos „Barcelona“ arba „Bohemian Rhapsody“! Nors nemažai „Queen“ kūrinių gerai žinau ir esu ne kartą dainavęs, vis dėlto jau nuo sausio mėnesio pradėjau specialias „Queen Show“ repeticijas. Orkestras, choras, grupė – turės skambėti ne tik galingai, bet ir labai sustyguotai“, – sakė Mantas.

M. Jankavičius 2011 metais muzikos apdovanojimuose M.A.M.A. pripažintas geriausiu vokalistu. 2010 metais surengė 55 anšlaginius „Frank Sinatra Show“ koncertus visoje Lietuvoje. Tais pačiais metais atliko pagrindinį vaidmenį žiūrimiausiame visų laikų lietuviškame filme „Tadas Blinda. Pradžia“. Yra išleidęs du solinius albumus, laimėjęs televizinius dainų ir šokių projektus, atlikęs pagrindinius vaidmenis roko operose ir miuzikluose. 2012 metais debiutavo dramos teatro scenoje.

„Queen Show“ grosiantis Kauno miesto simfoninis orkestras – didelį koncertų ir tarptautinių konkursų bagažą turintis kolektyvas. Patirties ir jaunatviško veržlumo dermė – viena patraukliausių jo savybių. Klasikinę ir romantinę muziką įprastai grojantis orkestras mėgsta leistis ir į eksperimentus. Vienas jų įgyvendintas Skandinavijoje. Tai buvusių legendinės grupės ABBA narių B. Anderseno ir B. Ulvaeno miuziklas „Šachmatai“.

„Queen Show“ dalyvaujanti „Jauna muzika“ – profesionalus kamerinis choras, vadovaujamas dirigento ir kompozitoriaus Vaclovo Augustino. Lietuvoje vertinamas kaip vienas ryškiausių ir pajėgiausių vokalinių kolektyvų, kasmet surengiantis per 60 koncertų savo šalyje ir užsienyje. Choras „Jauna muzika“ yra penkiolikos tarptautinių chorų konkursų laureatas.

Durys atidaromos: 18.30 val. Renginio trukmė: 2 val. Bilietų platintojas: „Tiketa“.

Rekomenduojami video
TOP NAUJIENOS
SUSIJUSIOS NAUJIENOS
Naujausios žinios
EISMAS
112
LAISVALAIKIS
KULTŪRA
VERSLAS
MOKSLAS IR IT
SPORTAS
POLITIKA