Kitąmet ketinama keisti automobilių stovėjimo tvarką Taikos prospekte | Kas vyksta Kaune

Kitąmet ketinama keisti automobilių stovėjimo tvarką Taikos prospekte

kaunas.lt nuotr.

Kauno miesto savivaldybės specialistų dėmesio sulaukė Taikos pr. įrengtos automobilių stovėjimo vietos. Nors šioje gatvėje draudžiama atbulinė automobilių eiga, mašinos prie įvairių verslo objektų ir įstaigų įrengtose stovėjimo vietose statomos įstrižai ir išvažiuojantys vairuotojai priversti judėti atbuline eiga.

Į šią problemą buvo atkreiptas dėmesys, kuomet Kauno pilietinės bendruomenės centro „Dainava” atstovai kreipėsi į Kauno miesto savivaldybės Eismo saugumo komisiją. Jie prašė leisti greta rašytojo Bernardo Brazdžionio namo įsirengti kelias automobilių stovėjimo vietas į renginius atvažiuojantiems svečiams.

Komisijos nariai neprieštaravo bendruomenės prašymui, tačiau Kauno miesto savivaldybės Transporto ir eismo organizavimo skyriaus vedėjas Paulius Keras pastebėjo, kad Taikos pr. yra įrengtų nelegalių automobilių stovėjimo vietų.

„Dalis stovėjimo vietų Taikos prospekte yra įrengta nelegaliai. Jos turėtų būti panaikintos. Be to, šioje gatvėje turi būti pakeistas automobilių stovėjimo būdas. Dabar automobiliai statomi įstrižai, užvažiuojant ant šaligatvio, todėl išvažiuojant vairuotojas priverstas judėti atbuline eiga. O tai draudžiama. Čia automobiliai gali būti statomi tik lygiagrečiai šaligatviui, ant jo užvažiuojant”, – teigė Transporto ir eismo organizavimo skyriaus vedėjas P. Keras.

Vedėjo nuomone, kai kuriose vietose tereikės pakeisti kelio ženklus, o nelegalias stovėjimo vietas teks panaikinti. Tai ketinama padaryti kitais metais.

„Kol yra sniego, nieko negalėsime imtis. Pavasarį patikrinsime visas Taikos prospekte esančias automobilių stovėjimo vietas ir kreipsimės į Valstybinę teritorijų planavimo ir statybos inspekciją, kad priimtų sprendimą dėl nelegalių statinių”, – teigė Kauno miesto savivaldybės Miesto tvarkymo skyriaus vedėjas Aloyzas Pakalniškis.

Rekomenduojami video
TOP NAUJIENOS
SUSIJUSIOS NAUJIENOS
Naujausios žinios
EISMAS
112
LAISVALAIKIS
KULTŪRA
VERSLAS
MOKSLAS IR IT
SPORTAS
POLITIKA