Tarptautiniame Kauno kino festivalyje – nemokama magiškai realaus filmo „Venecija” peržiūra | Kas vyksta Kaune

Tarptautiniame Kauno kino festivalyje – nemokama magiškai realaus filmo „Venecija” peržiūra

Peržiūros organizatorių nuotr.

Gruodžio 19 d. 18 val. VDU menų galerijoje „101“ Tarptautinis Kauno kino festivalis kartu su Lenkijos institutu Vilniuje kviečia kauniečius į nemokamą kino seansą. Šeštasis festivalis buvo pasitiktas šūkiu „Būna momentų, kurių neištrinsi“. Ištrinti Kaune laukiamiausio kinematografinio įvykio neleidžia Tarptautinio Kauno kino festivalio klubas, periodiškai kviečiantis susiburti skirtingose miesto vietose geram filmui bei diskusijai apie kino meną ir stebuklingą jo galią.

Gruodį Tarptautinio Kauno kino festivalio klubas kviečia į vieno įdomiausių šiuolaikinio Lenkijos kino režisieriaus, magiškojo realizmo atstovo, Jano Jakubo Kolskio filmą „Venecija“ (2010).

Venecija – Mareko svajonių miestas. Jis gali neklysdamas išvardinti visų Venecijos aikščių ir gatvių pavadinimus, bet dar niekada nėra joje buvęs. Pagal šeimos tradicijas vasarą berniukas turėtų pirmą kartą su tėvais ten nuvažiuoti. Bet prasideda karas, ir vietoje Venecijos Marekui tenka vykti į tetos Veronikos vilą Lenkijos provincijoje. Tačiau kam reikalinga vaizduotė? Pakvaišusios tetulės nusprendžia Veneciją berniukui įkurti apsemtame namo rūsyje.

Filmas sukurtas garsaus lenkų rašytojo Włodzimierzo Odojewskio apsakymų motyvais. Gdynės kino festivalyje filmas apdovanotas už geriausią scenografiją, operatoriaus darbą, filme vaidinantis aktorius Marcin Walewski – už geriausią aktoriaus debiutą. Filmas pelnė specialųjį žiuri diplomą Monrealio filmų festivalyje ir net 4 Lenkų kino akademijos apdovanojimus – „Erelius“ – už operatoriaus darbą, garsą, scenografiją ir kostiumus.

Filmas lenkų kalba su angliškais subtitrais. Įėjimas nemokamas.

Rekomenduojami video
TOP NAUJIENOS
SUSIJUSIOS NAUJIENOS
Naujausios žinios
EISMAS
112
LAISVALAIKIS
KULTŪRA
VERSLAS
MOKSLAS IR IT
SPORTAS
POLITIKA