Keleivių patogumui – viešojo transporto maršrutų programėlė išmaniajame telefone | Kas vyksta Kaune

Keleivių patogumui – viešojo transporto maršrutų programėlė išmaniajame telefone

Programėlės kūrėjų nuotr.

Viešuoju transportu besinaudojantiems www.marsrutai.lt  lankytojams kūrėjai pristatė projekto naujovę – mobiliąją aplikaciją išmaniųjų telefonų savininkams.

Viešojo transporto maršrutų ir eismo tvarkaraščių peržiūros projektas plėtojamas ir toliau – kūrybinė komanda Kalėdų proga savo lankytojams padovanojo mobiliąją programėlę. „Dabar eismo tvarkaraščiai visada kišenėje, net ir be interneto“, – pristato projekto naujovę kūrėjai.

Kas turi išmaniuosius telefonus su „Android“ operacine sistema, iš „Google play“ parduotuvės jau gali atsisiųsti nemokamą Marsrutai.lt programėlę ir ją išbandyti. Kūrėjai taip pat prašo teikti pastabas ir pasiūlymus, kuriuos galima registruoti tam sukurtame puslapyje.

„Ši programėlė patogi tuo, kad suteikia galimybę išmaniuoju telefonu rasti visą aktualią maršrutų ir tvarkaraščių informaciją ir nesant galimybei prisijungti prie interneto (tik prieš tai parsisiuntus duomenis)“, – pasakoja Algimantas Krasauskas, vienas projekto kūrėjų.

Mobiliojoje programėlėje taip pat yra greičiausio maršruto paieška, galima stebėti ir Lietuvos didmiesčių viešojo transporto judėjimą realiu laiku. O kitose programėlės versijose kūrėjai žada dar daugiau funkcijų.

Projektas Maršrutai.lt pradėtas įgyvendinti 2007 metais, siekiant viešojo transporto keleiviams palengvinti susisiekimą Lietuvos miestuose. Tikslas – sukurti pirmąją Lietuvoje universalią viešojo transporto maršrutų pavaizdavimo ir greičiausio maršruto paieškos sistemą bei pateikti Lietuvos vežėjų tvarkaraščius vienoje vietoje.

2007-aisiais metais, startavus pirmajai versijai, rašoma projekto tinklalapyje, gauta daug teigiamų atsiliepimų, todėl nuspręsta nesustoti bei tobulinti sistemą. 2009-aisias metais atnaujinta versija, turinti patogų ir modernų dizainą, platesnes paieškos galimybes, internetinių technologijų konferencijoje „Login 2009“ pripažinta Geriausiu metų elektroniniu projektu.

Programėlės komanda siekiama sudėti visas viešojo transporto paslaugas Lietuvoje į vieną tinklą. Tokiu būdu keleivis galėtų ieškoti greičiausio bei patogiausio maršruto nuo pat savo namų durų iki kito adreso bet kur Lietuvoje, su persėdimais tarp troleibusų, tarpmiestinių autobusų, traukinių, maršrutinių mikroautobusų ir t.t.

Mobiliąją www.maršrutai.lt programėlę sukurti padėjo Liudas Survila, Paulius Labanauskis ir Martynas Mickevičius bei Justas Valskis.

Rekomenduojami video
TOP NAUJIENOS
SUSIJUSIOS NAUJIENOS
Naujausios žinios
EISMAS
112
LAISVALAIKIS
KULTŪRA
VERSLAS
MOKSLAS IR IT
SPORTAS
POLITIKA