Tai vis dėlto sulauksime pasaulio pabaigos? | Kas vyksta Kaune

Tai vis dėlto sulauksime pasaulio pabaigos?

Archyvo nuotr.

2012 m. artėjant prie pabaigos, interneto dienraščių, televizijos laidų antraštėse mirga spėlionės apie tai, kaip gruodžio paskutinėmis dienomis mūsų mylimai Žemei ateis galas. Versijų esama įvairiausių: nuo ateivių invazijos, majų kalendoriaus išpranašautos baigties iki tirpstančių ledynų ir pakilusio pasaulinio vandens lygio.

Rusijoje net pardavinėjamas apokalipsės rinkinys, kurį sudaro vaistai, muilas, žvakės, degtukai, skardinė šprotų, pakelis grikių, butelis degtinės, užrašų knygutė ir pieštukas. Dar jame galima rasti virvę ir tuščią tapatybė kortelę, kurią galima užpildyti ranka. Kaip teigia prekybininkai, tokių rinkinių jau parduota daugiau nei 1000!

Jeigu ir jūs jau sukaupėte atsargų gyvenimui po to kai numirs Žemė, galime šiek tiek nuraminti. Kaip teigia NASA mokslininkai, mūsų planeta sėkmingai gyvuoja jau daugiau nei 4 bilijonus metų ir šiemet jos baigties tikrai nesulauksime.

Vienas pirmųjų Apokalipsės spėjimų siejamas su neva dar šumerų atrasta Nibiru planeta, kuri sistemingai skrieja Žemės link. Lemtingo susidūrimo buvo laukiama jau 2003 m. gegužę, tačiau kai dangus neužtemo ir pasaulis nenustojo suktis, ši prognozė buvo susieta su majų kalendoriumi. Dabar planetų susidūrimo tikimasi 2012 m. gruodžio 21 d. per žiemos saulėgrįžą.

NASA mokslininkai teigia, kad istorijos apie Nibiru planetą tėra tik internete sklindantys gandai. Jeigu tokia planeta ir būtų reali, astronomai ją stebėtų mažiausiai keletą dešimtmečių ir dabar, likus kelioms savaitėms iki „susidūrimo“, dangaus platybėse galėtume ją matyti plika akimi.

Majų palikuonys teigia, kad ši prekybininkų sukurta ir išpūsta istorija neturi jokio pagrindo. Majų kalendorius iš tiesų baigiasi 2012 m. gruodžio 21 d., tačiau jis, kaip ir kalendorius, kabantis jūsų virtuvėje, tiesiog užbaigia vieną laiko ciklą. Naujas kalendorius sausio 1-ąją pradeda naujus mūsų metus, na o majai savojo nebenupiešė. Gaila, dabar daug kas miegotų ramiau…

Esama ir tokių entuziastų, kurie neramiai laukia visiškos Žemės baigties gruodžio 23 arba 25 dienomis. Tada dėl ypatingo planetų išsidėstymo, Žemę turėtų ištikti aibė įvairių kataklizmų ir sunaikinti visą gyvybę. Kaip teigia NASA mokslininkai, iki šiol nėra žinoma tokia planetų išsidėstymo struktūra, kuri gali kažkaip lemti mūsų Žemės gyvenimą. Kiekvieną gruodį Žemė ir Saulė susilygiuoja su tam tiktu Paukščių tako centru, tačiau tai visiškai natūralu ir jokios grėsmės mūsų planetai nekelia.

O jei vis dėlto į Žemę nusitaikytų koks meteoritas? Mokslininkai pataria nesijaudinti ir dėl to. Paskutinis rimtų problemų sukėlęs meteoritas prieš 65 milijonus metų išnaikino tuometinius planetos gyventojus dinozaurus. Pastaruoju metu NASA mokslininkų atliekami stebėjimai rodo, kad artimiausius 100 metų galime gyventi ramiai, nebijodami griūvančio dangaus.

Rekomenduojami video
TOP NAUJIENOS
SUSIJUSIOS NAUJIENOS
Naujausios žinios
EISMAS
112
LAISVALAIKIS
KULTŪRA
VERSLAS
MOKSLAS IR IT
SPORTAS
POLITIKA